Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
1. Lol szczepionki zwalczyły wszystkie choroby zakaźne. Jeśli przyjrzeć się badaniom to zauważy się że.... na to miały głównie wpływ inne czynniki. Poprawa higieny, w przypadku ospy itp. izolacja ognisk itd. Oczywiście szczepionki miały swój udział ale nie tak jak myśli większość ludzi. Wiesz skąd to wiem? Bo też tak kiedyś myślałem ale przejrzałem badania naukowe na ten temat, masz tego sporo w necie. I jasno pokazują że szczepionki
Komentarz usunięty przez autora
"o eradicate smallpox, each outbreak had to be stopped from spreading, by isolation of cases and vaccination of everyone who lived close by.[105] This process is known as "ring vaccination"."
Bez higieny a najważniejsze izolacji(jak zamknięto wrocław swego czasu) choroba by latała nadal po okolicy. Podczas walki z tym wirusem konieczne było wdrożenie pełnego programu
@Hermeous_z_Urantii: tak będę dla ciebie misiu szukał badań które czytałem rok temu. stuknij się w łeb. że jesteś leniwy to moja wina?(swoją drogą na wikipedi masz linki)
masz poczytaj sobie o rozwoju medycyny, ratowaniu życia itd. Gdzie głównie spadek śmiertelności pośród gatunku ludzkiego to poprawa standardów w medycynie(są to higiena, izolacja, szczepionki i wiele innych). Ale z wykształconymi z
Tylko jakoś tak dziwnie zmiana higieny miała wpływ na różne choroby w różnym czasie. Mycie rąk zaczęło działać na polio po 10 latach a na odrę po 20?
czytanie trudna sprawa prawda? Przytoczyłem nawet to polio. Ale zrozumienie złożonych koncepcji i spraw na wykopie może być trudne.
@Hermeous_z_Urantii: ale przecież ci przytoczyłem fragment jednego z artykułów. Nie chce ci się go szukać? twoja sprawa.
@aiwprton: trzeba się było dać mu rozkręcić, bo teraz się zacznie wycofywać rakiem
tak samo jak szefowa Stop NOP - naczelna proepidemiczka kraju. Kiedyś zachwalała kwarantannę, izolację oraz obowiązkowe szczepienia w przypadku epidemii. Niestety małym rozumkiem nie objęła tego, że prawdziwa epidemia może zdażyć się już za kilka lat
https://youtu.be/fHYwxnpH38o
JEDNAKŻE
Nie podoba mi się sposób w jaki walczą obecnie z tą pandemią. Gdzie rząd pogrywa sobie z nami ustawami zmieniając statystyki, gdzie są robione krzywe interesy na tym, a także