Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Stary masz jeszcze całe życie przed sobą, studia zrobiłeś, więc papierek masz - teraz tylko zakasać rękawy i się nie poddawać. Każdy idzie swoim tempem w życiu. Nie patrz na innych.
  • Odpowiedz
@kodecss: Mam ten sam problem co Ty . Żałuje, że an studiach nie zacząłem się uczyć programowania, ale nic straconego. Obecnie pracuje po pracy przychodzę i się uczę, jedyny minus to trochę mało czasu na naukę, ale wszyskto da się ogarnąć
  • Odpowiedz
@kodecss: dokladnie, dobrze ci kolega mowi pare projektow na front endzie i rozwijaj portfolio. Moze poszukaj projektow jako freelancer. Jest tyle zrodel online.

Ja wlasnie koncze studia, niewiele jest to to warte, warte jest to co uczysz sie sam w swoim czasie i nawet glupi tytul ci nie bedzie potrzebny. Jak dla mnie studia to tylko papier ktorzy ci otworzy furtke do rekrutacji i tyle.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kodecss: jeżeli to czysty JS to niestety nikogo nie interesuje
Choć powinno
Bo teraz tylko frameworki

Co do react pamiętaj ze on jest najpopularniejszy
Czyli mówiąc wprost masz
  • Odpowiedz
@kodecss: Na froncie te studia to by Ci nic nie dały praktycznie. Nawet koła naukowe. W porządnych kołach naukowych robisz zajebiście ciekawe projekty, z pogranicza algorytmiki, programowania, robotyki. Raczej nikt tam w html, css i js nie grzebie.
Ogarnij też jakieś podstawowe pisanie backendu w node.js na Expressie dodatkowo z jakimś MongoDB, tak żeby nie być zależnym od czyjegoś API - przydaje się to przy rekrutacji. Prawda jest taka, że
  • Odpowiedz
@amantadeusz: Niby tak.
Ale wolę być klepaczem za psie pieniądze (gdzie obecnie zarabiam 3000 z hakiem - mogę tyle samo zarabiać jako klepacz) i przynajmniej cały czas mogę się sam rozwijać, szukać jakiś zleceń na freelansie niż pracować jako "projektant" wykrojników kartonowych + grafik + obsługa informatyczna obecnego januszexu.
  • Odpowiedz