Aktywne Wpisy

enten +425
To jest złoto. Potężny restaurator spruł się, że ludziom nie podoba się kilka listków pizzy (czyli mąki z wodą i serem) za 60 zł, bo jego pizzeria potrafi wykręcić 1% mniej glutenu od konkurencji i w ogóle klient się nie zna i ma zamknąć ryj.
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
źródło: 1736848979373
Pobierz
jmuhha +136
Ech przyszło mi czekać na autobus na mojej wsi
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała do Egiptu.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała do Egiptu.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na
źródło: image
Pobierz

https://myanimelist.net/anime/13535/Binbougami_ga
Good Luck Girl!
Sakura Ichiko to dziewczyna, której się w życiu niesamowicie fartnęło. Bogata, ładna, c-c soldiny(to chyba jej najważniejsza cecha w tej serii), otoczona tłumem betaorbiterów. Powodzi jej się tak dobrze, że aż Naczelna Bogini Nieszczęść porażona taką jawną niesprawiedliwością postanowiła zainterweniować. W trybie ekspresowym na ziemie trafia jej popleczniczka - Momiji Binboda - Skażona do cna nieszczęściem istota mająca za cel zneutralizować niesamowite szczęście głównej bohaterki.
Na papierze tytuł wygląda całkiem solidnie, jednak nie przekłada się to w ogóle na ekran. Wita nas jeden z najbardziej generycznych i bezpłciowych openingów jakie widziałem, następuje zawiązanie akcji, poleciało parę żartów i gdzieś pod koniec drugiego epka seria całkowicie wypaliła się ze wszystkiego co miała do zaoferowania. Żarty są niestety beznadziejne pod praktycznie każdym względem. Albo są to do bólu oklepane suchary bez żadnego twista, albo są to żarty na bazie jakieś cechy postaci (mmm, c---i) męczone do usranej śmierci. A największy problem to to, że są bez żadnego polotu. Typowy half-assed effort. Damy tu jakieś dragonball/jojo reference i odhaczone. Ktoś zapomniał, że to miało być śmieszne. Czasem, ale to naprawdę czasem, może z raz albo dwa na odcinek trafi się coś lepszego w tym oceanie suchości.