Wpis z mikrobloga

W dobie szeroko dostępnego internetu i możliwości dzielenia się swoją głupotą, filmami z żółtymi napisami itp w internecie. A co za tym idzie mnóstwem foliarzy, antyszczepionkowców i szurów, Wyobraźcie sobie, że nagle powstaje lub wróci jakiś wirus który ma 90% skuteczności... Koronawirus to był dobry pokaz tego co może nas czekać. Kiedyś nie zabija nas meteoryt, powódź, plaga czy inny kataklizm. Zabije nas ludzka głupota.
#koronawirus #przemyslenia #foliarze #truestory
  • 20
@chosenon3: 90% to ma ebola i nie daje rady. Gdybyś miał chociaż grosz wiedzy to byś wiedział ze wirusy z death rate na poziomie 90% nie mogą wejść w obszar pandemii. Zwyczajnie noe zdążą się przeniesc. Chyba ze zakazały by na cale zycie tak jak HIV. Ale HIV juz mamy i trudno się tym zarazić. Wiec jakiekolwiek apokaliptyczne wizje o wirusie 90% skuteczności można wsadzić między bajki.
@chosenon3: No właśnie barany słuchające wszystkiego co w tv. Nikt nie zada sobie pytania - czy nie jestem uczulony? Czy nie przechodziłem wirusa, może mam naturalnie wysoki poziom przeciwciał? Tylko jak stado do namiotu szczepiennego bo pan każe. A wirus o śmiertelności większej niż 0,5% nigdy się nie rozleje po Ziemii, gdyż byś wtedy nie widział loterii szczepionkowych tylko stan wojenny na całym świecie i całkowity zakaz przemieszczania sie gdziekolwiek, łącznie
@chosenon3: poczytaj ama z belki to zobaczysz jak lekarz szurał rok temu i po tych wszystkich plot twistach jak to wygląda. Mija rok dalej szura coś o indyjskich wariantach itp. Za rok to też będzie śmieszne. Lepsze dragi niż żółte napisy. Myjesz czasem zakupy bimbrem?
@chosenon3: ziomuś wyobraźcie sobie a fakty to dwie różne rzeczy. Od wyobraźni to mam kolegów drogi filmy i książki i tam sobie pisza o wirusach niszczących cały świat. Fakt jest taki ze aktualnie były 3 lockdowny z tego wszystkie zakazały wszystkiego oprócz chodzenia do pracy, która noe jest związana z rozrywka ludzi. Nie chcesz mi powiedzieć chyba ze 12 godzinna zmiana w amazon jest bezpieczniejsza niż zjedzenie hamburgera z dziewczyna w
@chosenon3: ja mam podejście do koronawirusa, że nawet jest szansa że powstał umyślnie, ale jako test. Test jak jako ludzkość poradzimy sobie w przypadku prawdziwego zagrożenia.
Opracowaliśmy dość skuteczne szczepionki w rok
daliśmy radę na początku się zjednoczyć i izolować i dawać czas działania medykom i naukowcom w laboratoriach.
ale raczej i tak #!$%@?śmy.
Wałki na miliony, czy to na respiratory czy to na wybory korespondencyjne
#!$%@? panika na początku (patrz
@chosenon3:
No tak, bo wirus, ktory ma 90% skutecznosci (cokolwiek przez to rozumiesz) mozna porownywac z covidem, co w ponad 90% przypadkow jest lzejszy od lekkiego przeziebienia. Tymczasem sporo moim znajomych po szczepionce ostro zdychalo, albo mialo temperatury zagrazajace zyciu (40+).
Po prostu dla logicznie rozumujacych ludzi szczepionka (nie do konca przebadana) obecnie niesie wiecej zagrozen i niedogodnosci niz covid (ktorego sam przechodzilem i normalnie w tym czasie pracowalem na luzie
No właśnie barany słuchające wszystkiego co w tv. Nikt nie zada sobie pytania - czy nie jestem uczulony? Czy nie przechodziłem wirusa, może mam naturalnie wysoki poziom przeciwciał? Tylko jak stado do namiotu szczepiennego bo pan każe. A wirus o śmiertelności większej niż 0,5% nigdy się nie rozleje po Ziemii, gdyż byś wtedy nie widział loterii szczepionkowych tylko stan wojenny na całym świecie i całkowity zakaz przemieszczania sie gdziekolwiek, łącznie z pracą.
@inszynier:

a dodatkowa ochrona też nie zaszkodzi, a wręcz pomoż

Zwłaszcza tego co wykituje od reakcji alergicznej. Nie będę się szczepił bo jakaś banda nienawistnych panikarzy mnie zmusza.

Wirus zabijający powyżej 0,5% może roznasc się na cały świat, przykład HIV

Człowieku, przez 40 lat od odkrycia mamy takie liczby:
https://aids.gov.pl/hiv_aids/450-2-2/

Taka transmisja wirusa to śmiech

Zacznij może myśleć lub sprawdzać co piszesz, bo jest k*rwa dramat.

Palnij się w łeb propagandysto.
Zwłaszcza tego co wykituje od reakcji alergicznej. Nie będę się szczepił bo jakaś banda nienawistnych panikarzy mnie zmusza.

@wladyslaw-krakowski: według statystyk z Polski szansa na wykitowanie po szczepieniu to 0,0008%. I dodam, że jest to statystyka zawyżona.

Czemu boisz się tego, a nie koronawirusa, który ma wielokrotnie większą szansę Cię zabić?