Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CancerLight: ale serio zadzwoń do ubezpieczyciela i spytaj co się stanie, jak będziesz miał nowotwór lub będziesz potrzebował przeszczepu. Jak masz dobry, drogi pakiet, to w ramach Twojego ubezpieczyciela zapewnią Ci transport do najbliższego publicznego szpitala.

Spytaj też ile będzie kosztowało Twoje ubezpieczenie, jak będziesz miał 80 lat.
  • Odpowiedz
@CancerLight: jasne, a potem ze śmiesznych składek uzbierasz na pół emerytury minimalnej, więc dostaniesz całą, a w gratisie dostaniesz NFZ w okresie, gdy wydatki na zdrowie są zdecydowanie najwyższe. Może nawet płacący uczciwe składki zrzucą Ci się na nową wątrobę, jak swoją zużyjesz korzystając z życia
  • Odpowiedz
@CancerLight: zrzutka.pl DUŻO CHLAŁEM I ĆPAŁEM A TERAZ MAM MARSKOŚĆ. NIE BĘDĘ PRZECIEŻ PŁACIŁ SWOJEJ SKŁADKI ZDROWOTNEJ (PRECZ Z KOMUNĄ!), WIĘC PROSZĘ WSZYSTKIE OSOBY NA UMOWIE O PRACĘ O SFINANSOWANIE MOJEGO LECZENIA, NA ZDJĘCIU JA PŁACZĘ, POMOCY
  • Odpowiedz
@smyl: Ale Ty wiesz, że na umowie o pracę też ta skladka jest odliczana? Przy zarobkach gdzies 5 brutto na UOP prąci się taka sama jak na działalności. Powyżej się ta różnica zwiększa i na UOP płaci się więcej, ale tak samo odlicza się większość skladki
  • Odpowiedz
Ale Ty wiesz, że na umowie o pracę też ta skladka jest odliczana?

@krzysiek944: wiem

Przy zarobkach gdzies 5 brutto na UOP prąci się taka sama albo mniejsza niż na działalnośc

Ale czemu mam porównywać 15k JDG z 5k UOP?
  • Odpowiedz
@smyl: A czemu akurat 15k jdg? Niby każdy tak zarabia? Porównanie rodem z tv PiS żeby pasowało do narracji ze na UOP to tysiące placa a na jdg to nic pieprzeni bogacze prywaciarze. Chcesz to i porównaj z nie wiem 10k na UOP wyjdzie ci fakt, że 2x więcej ale to różnica kilkudziesięciu zł miesięcznie ¯\(ツ)_/¯
Nikt na jdg nie miał by problemu ze zmianami ze składką proporcjonalna do
  • Odpowiedz