Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
gharman +168
W tym roku 33% pracowników bedzie zarabiac minimalna. 3 lata temu bylo to zaledwie 11%.
Nastepuje coraz wieksze splaszczanie wynagrodzen w Polsce i powstaje coraz wieksza przepasc: specjalisci z kilku branz (lekarze, programisci, wlasciciele firm) i cala reszta - nie wazne czy maja jakiekolwiek wyksztalcenie i umiejestnosci czy nic, bo i tak duzo osob trafi na minimalna
sadzicie ze to dobre zjawisko?
#praca #zarobki #ekonomia #gospodarka
Nastepuje coraz wieksze splaszczanie wynagrodzen w Polsce i powstaje coraz wieksza przepasc: specjalisci z kilku branz (lekarze, programisci, wlasciciele firm) i cala reszta - nie wazne czy maja jakiekolwiek wyksztalcenie i umiejestnosci czy nic, bo i tak duzo osob trafi na minimalna
sadzicie ze to dobre zjawisko?
#praca #zarobki #ekonomia #gospodarka
Komentarz usunięty przez autora
@MangoZjem: No ja składając pierwsze CV zmieniałem umiejętności / obycie z technologiami w zależności od tego, czy składałem bardziej w stronę elektroniki, czy może IT.
@rimyi: Twoje CV ma to w dupie, rekruterzy mniej.
@MangoZjem: To też już chyba zależy, czy ktoś dosłownie przebimbał szkołę / studia i potrafi dosłownie nic, czy próbuje łączyć dorabianie jako animator dla dzieci z technicznym stanowiskiem w piwnicy.
Możliwe, że naciągam możliwości przeciętnej aplikacji na samym początku,
@rimyi: Możesz wierzyć co chcesz.
@welin: w żadnej dobrej firmie nie da się tak łatwo załatwić roboty xD
Nie znasz jeszcze mnie, pewnie w lenistwie i gnusnosi bym go przebił sd