@Gaku745: No bo to przecież wszystko akcje! Bezos w rzeczywistości jest bezdomny i często można go spotkać na ulicy zdychającego z głodu. Sam widziałem, więc nie daj się komunistycznej propagandzie.
@malinq: Argument ostry jak brzytwa. Taki mało merytoryczny, ale wielce emocjonalny. Cóż, wtedy wyjadę do jakiegoś kraju gdzie są niziutkie podatki i świetna ochrona zdrowia. Cypr, Malta, Somalia.
Albo nie, jednak bym ją zabrał do Danii, Niemiec czy Szwecji, gdzie te podatki są wysokie = D
@turbopisior: trzeba mu zabrać ten jacht, r----------ć na kawałki i uczciwie dać po jednym każdemu komuniście prawda? Ma kasę to sobie kupuje. Zajmij się swoim życiem komuchu.
@Lohengrin: Ale wiesz ze jak będziesz dosypywał do dziurawego worka to niczego to nie zmienia? Dziwne ze nie wspomniałeś o Szwajcarii ani Szanghaju. Nie pasuje do narracji?
@malinq: I tutaj pełna zgoda - bo to zarządzanie podatkami w naszym kraju jest problemem, nie ich bezwzględna wysokość (chociaż co do struktury też trzeba mieć zastrzeżenia oczywiście). Szanghaj natomiast to państwo-miasto; zupełnie inaczej podchodzi się do organizowania sieci ochrony zdrowia na małym, gęstym terenie niż w dużym powierzchniowo państwie, gdzie są setki wsi, powiatów, duże odległości, miejsca biedniejsze i bogatsze. Współczesna ekonomia o ile mi wiadomo, odchodzi od doktrynerstwa;
Komentarz usunięty przez autora
Cóż, wtedy wyjadę do jakiegoś kraju gdzie są niziutkie podatki i świetna ochrona zdrowia. Cypr, Malta, Somalia.
Albo nie, jednak bym ją zabrał do Danii, Niemiec czy Szwecji, gdzie te podatki są wysokie = D
Szanghaj natomiast to państwo-miasto; zupełnie inaczej podchodzi się do organizowania sieci ochrony zdrowia na małym, gęstym terenie niż w dużym powierzchniowo państwie, gdzie są setki wsi, powiatów, duże odległości, miejsca biedniejsze i bogatsze.
Współczesna ekonomia o ile mi wiadomo, odchodzi od doktrynerstwa;