Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Ostatnio zaciekawił mnie .NET a szczególnie ASP.NET ale średnio mi po drodze z Windowsem. Czy pisanie backendu .NET pod Linuxem korzystając z VS Code lub JetBrains Rider ma sens, czy może jednak lepiej postawić maszynę wirtualną lub zainstalować Windows na drugim dysku dla Visual Studio? Wiem że WinForms i WPF na Linuxie nie zadziała ale nie zależy mi szczególnie na desktopie.

#programowanie #csharp #dotnet #linux
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CukrowyWykop: ten pierwszy to obibok jakiś więc moze ściemniał z tymi 3 dniami, miał problem z najnowsza kartą 3090

Ten drugi robił jako dodatkowy task po za swoją działka i każda próba zabudowania trwała kilkanaście minut więc dlatego tyle to zajęło

Wielkie międzynarodowe korpo.
  • Odpowiedz
@zibizz1:

Wielkie międzynarodowe korpo.

To odpowiedziałeś sobie sam na to co napisałem. Pracowałem i w software house i takich wielkich międzynarodowych korpo. Pełno leszczy co się tam przechowuje, troche i ogarniętych ludzi. Więc się nie dziwę że w wielkim korpo leca w kulki z sprintami.
  • Odpowiedz
a orientujesz się jak dużego kopa daje ReSharper w najnowszych wersjach? Bo dla mnie visual studio było nieużywalne bez ReSharpera jeszcze do wersji 2015, fakt że z każdą iteracją coraz bardziej wyglądało jak IDE ale jeszcze dużo mu brakowało do intellij. Potem już miałem sporadyczny kontakt więc nie mam porównania.

@hitherto: ReSharper to jest porażka w Visual Studio. 4 lata już chyba pracują nad wydzieleniem R# z głównego procesu Visuala i
  • Odpowiedz
@hitherto: mogę się podpisać pod tym co napisał @przecier666 i od siebie dodam tylko, że o ile nie jesteś "uzależniony" od JetBrainsów lub Ridera to na spokojnie można olać. Za dużo zasobów zjada dla kilku dodatkowych skrótów i dużo funkcji ma też odpowiedniki w standardowych dodatkach (np. wyświetlanie jaki typ kryje się pod var)
  • Odpowiedz