Wpis z mikrobloga

#polska #polityka #polska2050 #holownia #neuropa #4konserwy

Staram się unikać spamowania Hołownią żeby mi ktoś nie zarzucał bycie politycznym trollem, ale dzisiejszego lajfa ludziom postrzegającym się jako szeroko pojęte centrum już muszę polecić xD

Chcę go pokazać, bo Hołownia tutaj mówi rzeczy które pokazują, że myśli przytomnie i potencjalnie jest w stanie dokonać faktycznie zmian na lepsze a nie tylko zamieszać kijem w szambie - bo spełnia podstawowy warunek trzeźwego myślenia, którego w Polskiej polityce praktycznie nie ma.

Mówi o tym że podatki powinny być stabilne, że nie chodzi o rozdawanie a zapewnianie infrastruktury i usług, że kwoty wolne należy co prawda podnieść - ale przecież samorządy też z czegoś muszą żyć itd.

No ja miałbym naprawdę duże problemy aby coś z tego wysupłać i powiedzieć że się nie zgadzam.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2905737699701965&ref=watch_permalink
  • 23
jest na yt?

@yeron: Nie wiem, chyba ludzie robią potem jakieś przerzutki na jutuba z niego, ale ja osobiście do kawy oglądam sobie co rano na FB. Robię swoje i mi tam leci w tle.

zmiany w systemie podatkowym były w przeciekach i mogli być na to przygotowani.

Ale zmiana na lepsze jest ok, w sensie podniesienie progów. Takie zmiany można robić często bo nikt od tego nie umrze. Natomiast zmiany
@Khaine: @Emerkaes: Ta, thinktanki o których nikt nie słyszał poza uczestnikami i kilkunastu miernych polityków, których nie chcieli nawet w PO i Lewicy. Gdyby nie konferansjerka w mam talent to pies z kulawą nogą nie zagłosowałby na niego nawet w wyborach na radnego Pcimia. Śmiech na sali ta nasza polityka.
Ta, thinktanki o których nikt nie słyszał poza uczestnikami i kilkunastu miernych polityków, których nie chcieli nawet w PO i Lewicy.

@Jegwan: A które w przeciwieństwie do Konfederacji są w stanie mimo wszystko wyprodukować jakieś postulaty reform starając się je podeprzeć jakimiś racjonalnymi argumentami i wyliczeniami.

Oni jako ostatni się bawią chyba w jakiekolwiek starmodne "liczenie" zamiast po prostu mówić, że jak oni będą rządzić to wszyscy będą bogaci i młodzi.
@Khaine: Dzięki

Ale zmiana na lepsze jest ok, w sensie podniesienie progów. Takie zmiany można robić często bo nikt od tego nie umrze. Natomiast zmiany dowalające o czym mówił Hołownia powinny być rzadkie, raz na 10 lat niemalże - bo ludzie mają kredyty itd i lepiej nie ruszać systemu podatkowego za często ogólnie. No ale jak się komuś ulży to chyba się nie obrazi że za często mu ktoś łańcuch luzuje.
Raczej mi chodziło, że brak było skoordynowanej odpowiedzi w sobotę i niedzielę. Tylko każdy jeden sobie wymyślał własną odpowiedź tak, żeby zaplusować u swojej banieczki.

@yeron: Cóż, każdy krytykował na swój sposób, ale każdy skrytykował więc nie jest tak źle.
bo spełnia podstawowy warunek trzeźwego myślenia

@Khaine: Szkoda że nie myśli trzeźwo w temacie energetyki, w przeciwnym wypadku bardzo możliwe że dostałby mój głos.