Wpis z mikrobloga

jakbym co miesiąc miała wydawać 1,2k na głupoty to bym nie wiedziała w ogóle co z tym zrobić xD

@Victim: #!$%@? nie wiem, kupisz se markową kurtkę puchową, pójdziesz raz na strzelnicę i już #!$%@? xD

bogactwo według p0laków
  • Odpowiedz
14400x4, bo na 4 osoby. To jest ladne 60k rocznie. Malo? Xddddd

@Redoxx: To nie są wcale takie duże oszczędności jak na tyle osób. Ja wiem że niektórym się świecą oczy już że UGA BUGA TOŻ TO CO DWA LATA SAMOCHÓD ZA 120K, ale dla tylu osób biorąc pod uwagę jak nieprzyjaznym krajem jest Polska to trzeba mieć poduszki finansowe porobione choćby jakby ktoś na coś zachorował i nie można by
  • Odpowiedz
@g0dl1ke: To kupuj sobie markową kurtkę puchową co miesiąc XDDD

@Victim: raz kupisz kurtkę, raz spodnie, raz buty a raz okulary przeciwsłoneczne xD Ewentualnie możesz odkładać 1000zł miesięcznie i raz w roku zobaczyć coś innego niż Władysławowo xD

Widze p0lakowi wystarczy jedna kurtka, jedna para butów, abonament na spotify i netflixa.
  • Odpowiedz
@Victim: masz zdrowie, że się z wypokami spierasz o komunis i kapitalis( ͡° ͜ʖ ͡°) To są same tęgie umysły zarabiające #!$%@?, ale jakoś na tyle ograniczone, że nie potrafią odróżnić nie jarania się rozpieprzaniem kasy na byle gówno od hehe komunizmu.

Nie chcesz rozwalić 2k na markowe bzdury więc na pewno żresz gruz i jesteś komunistką, a najchętniej byś ciężko pracujących programistów okradła bezpośrednio. A jak
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: Przypominam tylko ze najniższa krajowa w Niemczech to jakieś 7500zl i ich podatki faktycznie na coś idą. Chętnie zapłacę za nowy ład jeżeli będę mógł np. Przestać płacić za prywatne ubezpieczenie zdrowotne bo na nfz można najwyżej umrzeć.
Skoro zarabiam więcej i płace większe podatki to oczekuje lepszej jakości usług.
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: wszyscy tutaj turbo kapitaliści, a nikt jeszcze nie dowalił staremu, żeby wcześniej wstawał, bo jest biedny? Nagle stal się biedy, bo mu państwo weźmie miesięcznie 200 zł więcej? xD
  • Odpowiedz
a rozumiesz jak działa gospodarka? Ty kupujesz, ktoś produkuje, sprzedaje i zarabia.

@bijotai: A to najmocniej przepraszam, już wydaję wszystkie oszczędności, które zbieram od lat na auto by napędzić gospodarkę, dziekuje za wyprowadzenie mnie z mojej bańki komunistycznej xD
  • Odpowiedz