Wpis z mikrobloga

@kfffasny: ale wiesz ze nie każdy ma takie podejście? Jestem frankowiczem i nie wyje i nie chodzę po sadach, tak samo będzie ze złotówkami. Ciekawy wywiad się pojawił z Jagiello który mówi o tym samym, stopy rusza, do tego wysokie marże.
stopy rusza

@emes83: Na razie NBP ocenia, że inflacja jest niezależna od krajowej polityki pieniężnej i wg mnie ma rację tak jak rok temu w styczniu. Czy będzie miała rację to się niedługo okaże jeśli inflacja zacznie spadać bez wzrostu stóp.

Natomiast jeśli jednak okaże się, że NBP błędnie oceniło sytuację i rzeczywiście trzeba będzie podjąć decyzję o podniesieniu stóp to:

-zrobi się to dopiero gdy gospodarka będzie na wyjściu na
ale z czasem się stanie i ten problem się pojawi.

@emes83: Umiejętnie podnoszone stopy procentowe w warunkach pełzającej i umiarkowanej inflacji na pewno będą zauważalne i odbiją się na budżetach domowych, ale spokojnie będą czymś do wytrzymania bez jakiegoś super zaciskania pasa. No chyba, że jakiś jeden debil z drugim porobił kombinacje typu wziął kredyt gotówkkowy na wkład własny pod hipotekę ale to są przypadki jednostkowe w skali gospodarki.

Wbrew temu
Chcę usłyszeć ten kwik i ból dupy ludzi

@matwes: a Ty co, boisz się kredytu, bo stary pijany Ci nagadał, że oddajesz tak pieniądze Żydom i to jest, hehe, smycz i kaganiec na mordzie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matwes: nie za bardzo rozumiem ten wpis. Na poczatku tego roku wzialem kredyt na dom. Jaki zwiazek ma to ze obecne stopy sa niskie z moja decyzja co do wziecia tego kredytu? Jaka bylaby roznica miedzy wzieciem go teraz i ewentualnie wzrosnie rata a wzieciem np za rok z juz wyzsza rata? Pytam powaznie. Oprocz oczywiscie tego, ze za taki dom w przyszlym roku musialbym zapewne zaplacic jeszcze wiecej. Chodzi Ci