Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#programowanie #java #flutter #dev
Hej programiści
Mam pytanie, koduje sobie od lat w Javie tylko i wyłącznie aplikacje mobilne. Zastanawiam się czy przesiąść się na fluttera i dev. Czy stracę elastyczność dostępu do kamery? Mikrofonu? Itd? Jak z obsługą sieci i co dla mnie najważniejsze wyglądem aplikacji?
Nie kodowałem nigdy w żadnym phone gap bo te aplikacje z phone gap były jakieś mydlane i się wieszały czasamj. Warto przejść? Będzie wszystko działać?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stivo75: masz część kodu i problemów globalnych czyli ten sam kod na wszystkie platformy i część kodu lokalnie czyli specyficzny pod daną platformę i tyle. Jeśli nie zamierzasz robić aplikacji multiplatformowych to się n przesiadaj.
  • Odpowiedz
@Stivo75: Jak nie chcesz pisać multiplatformowo, to raczej bym się nie przesiadał. Dostęp do hardware jest technicznie możliwy bez większych ograniczeń, ale być może będziesz musiał napisać swój pakiet, jeśli te standardowe z jakiegoś powodu nie wystarczą. Generalnie dla appki tylko na Andka to obecnie najlepiej Kotlin + Jetpack Compose i piszesz prawie jak we Flutterze xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Stivo75: implementowałem kiedyś robienie pojedynczych zdjęć i działało spoko, dodatkowo widziałem jak na stacku ktoś robił rozpoznawanie twarzy z obrazu kamery w realtime, czyli się da
  • Odpowiedz