Wpis z mikrobloga

Szykuje PolBurgiery #umniewbarze
Proszę się częstować, można brać po dwa.
Sałata, schab, sos tysiąca wysp, ogórek kiszony, pomidor, czerwona cebula, ser żółty i znowu sałata.

W garach:
100l - rosół
70l - rosół (tak drugi)
70l - pomidorówka
140 sztuk gołąbków
50l - botwinka
50l - żurek
2x 70l - makaron do rosołu
Dużo garnków ‚malych’ 10-30l - marchew z groszkiem, mięsa w sosach itp.
Wykrojone 200 zestawów dnia (filet panierowany) i około 250 mięs dla dzieci.
Dodatkowo obecnie robimy około 60-80 kg surówek i warzyw na ciepło
Obieranych jest codziennie 120-200 kg ziemniaków
I idą ze 2-3 worki cebuli po 20 kg każdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #gotowanie #polburger #sniadanie

KubaJam - Szykuje PolBurgiery #umniewbarze 
Proszę się częstować, można brać po dwa. ...

źródło: comment_1620711548VxHtoSJNp6VU6lrqCtM1Cb.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • 10
@Kemel: Kuchnia zaczyna o 3:00 i przychodza wtedy do pracy 3 osoby. Maksymalnie jest nas 15 osób. Bar zamykamy o 15:00, ale do 17:00 szykujemy następny dzień i sprzątamy.
O 7:00 rano jadą pierwsze obiady do klienta.
  • Odpowiedz
@KubaJam: O kurde to ciężka sprawa tak dzień w dzień od 3 :D
Lubię jadać w takich miejscach więc kolejna rzecz mnie ciekawi - przy takich ilościach na pewno sporo nadprogramowych rzeczy zostaje więc co na dzień dzisiejszy się z tym robi?
  • Odpowiedz
  • 39
@Kemel: Każdego dnia decydujemy czy coś może być sprzedane następnego dnia. Wiele potraw bez problemu do dnia następnego zostaje, ale są takie, których absolutnie sprzedać nie można. Te idą do społecznej lodówki. Ale są to znikome ilości ze dwa razy w tygodniu. Wolimy gotować mniej, żeby zabrakło w ciągu dnia niż jak mielibyśmy z czymś zostać.
  • Odpowiedz
  • 1
@Borysko_88: Z Wrocławia jest nas główny klient, ale odbiera obiady w Łodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Warto przyjechać te 200 km, żeby porządnie zjeść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@assurin: Zapraszam. Daj znać wcześniej, ze będziesz bo inaczej się raczej nie zobaczymy. Nie wychodzę do klientów, chyba, ze już nie ma innego wyjścia.
  • Odpowiedz