Wpis z mikrobloga

Szykuje PolBurgiery #umniewbarze
Proszę się częstować, można brać po dwa.
Sałata, schab, sos tysiąca wysp, ogórek kiszony, pomidor, czerwona cebula, ser żółty i znowu sałata.

W garach:
100l - rosół
70l - rosół (tak drugi)
70l - pomidorówka
140 sztuk gołąbków
50l - botwinka
50l - żurek
2x 70l - makaron do rosołu
Dużo garnków ‚malych’ 10-30l - marchew z groszkiem, mięsa w sosach itp.
Wykrojone 200 zestawów dnia (filet panierowany) i około 250 mięs dla dzieci.
Dodatkowo obecnie robimy około 60-80 kg surówek i warzyw na ciepło
Obieranych jest codziennie 120-200 kg ziemniaków
I idą ze 2-3 worki cebuli po 20 kg każdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #gotowanie #polburger #sniadanie

KubaJam - Szykuje PolBurgiery #umniewbarze 
Proszę się częstować, można brać po dwa. ...

źródło: comment_1620711548VxHtoSJNp6VU6lrqCtM1Cb.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
@KubaJam: No ale żeby burgery z makaronem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ależ to genialnie wygląda i super, że kręci się tak dobrze mimo kijowej sytuacji! Kciuków już chyba nie trzeba trzymać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@trusick: A co konkretnie Cię interesuje? To tajemnica nie jest, ale liczby są bardzo różne. W ciągu ostatnich 2 lat obroty były w przedziale 20-140 tysięcy miesięcznie.
  • Odpowiedz
@KubaJam czemu nie kupujesz obranych ziemniakow? U mnie jedziemy obrane, zapakowane prozniowo, niewiele droższe, a pracownik który ma je obrać w tym samym czasie może zrobić coś trudniejszego / bardziej wydajnego. Zajebista sprawa, że masz swój bar, totalnie przyjadę do Ciebie!
  • Odpowiedz
  • 0
@Czerwony_Krokodyl: Kiedyś próbowaliśmy i niestety, ale chyba trafiliśmy na kiepskiego dostawce bo ziemniaki śmierdziały. My je przechowywaliśmy odpowiednio, a mimo to po otworzeniu opakowania czuć było od nich mocno i sobie darowalismy te formę.
Cena takich ziemniaków to 3-4 złote, zima ziemniaka w tym roku kupowaliśmy po 40 groszy, teraz młode są po 1.2-2.0.
  • Odpowiedz
@KubaJam: w takim wypadku oczywiście masz rację, faktycznie obieracie 120 kg ziemniaków ręcznie czy zainwestowałeś w jakąś maszynę? A jeśli ręcznie to ile czasu zajmuje. Wam taki proces? Pracowałam z dużymi ilościami produktu, ale 120 kilo ziemniaków to kosmos (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 0
@Czerwony_Krokodyl: Jest maszyna na 400v z separatorem obierzyn. Wczoraj poszło 180 kg ziemniaka. Maszyna pozbywa się skórki w 1 minute, później trzeba je przeoczkowac. W zależności od osoby, która to robi zajmuje to 15-30 minut na worek 15 kg.

  • Odpowiedz