@mati1990: no dla czołówki ultrasów dziwne z BBTour/MRDP/MPP. Kiedy oni zapakują żarcie w na plecy/rower i połykają kilometry, Gustav odpala pudełko z makaronem w samochodzie technicznym ( ͡°͜ʖ͡°)
@Stormweaver: @dymel: @Wycu91: ale i tak największy świr z polaków to remek ultrakolarz, jedyny polak który poleciał na raam. jak dla mnie to jest abstrakcja halucynacje i te inne 12 dni i 4800km, 400km w dzień j--------i dzień xD
@mati1990 teraz czekamy na pierwszego polaka na transsiberian redbull extreme ( ͡º͜ʖ͡º) 9100km, 77000m przewyższen, 15 etapów, 8 stref czasowych, 5 klimatycznych w 25 dni
@dymel: Mój przejazd z ubiegłego roku. Czas brutto 61h. Przewyższeń było więcej, ale padł mi Gramin po drodze (od ulewy) i ślad jest z telefonu, który przy takich trasach włączam jako backup. Nie wszystko było po asfalcie, kilkadziesiąt kilometrów gravelowych i z buta przełęcz Obidza.
@mati1990: jedyny któremu udało się zebrać budżet, bo chyba nie sądzisz, że nikt z Polski nie przejedzie RAAM? Michał Więcki przejechał Trans AM, 6700km, samowystarczalne! Miałem okazję poznać większych kozaków, którzy np. na ostrym przejechali w poprzek Australię.
@dymel: to macie jakieś rodziny, prace, obowiązki?
@beerman: - rodzina, która nie rozumie hobby, to c--j nie rodzina (oczywiście w granicach rozsądku :D) - urlop od czegoś jest :) - wywiązać się z obowiązków i pyk na rower ( ͡°͜ʖ͡°)
@michnic: Jak planowałeś podróż, jeśli chodzi o jedzenie, mycie i spanie? Ustalałeś sobie, że zajedziesz do punktu X danego dnia i tam szukałeś noclegu, czy na 'krzywy ryj' - gdzie będzie otwarte tam pójdę?
@NorthernPuppet: jak to jest trasa "na raz", to jakie noclegi ( ͡°͜ʖ͡°) A jeśli chodzi o takie bardziej ludzkie wyprawy, to szukasz noclegu jak Ci wygodnie. Bardzo dużo osób zaczyna szukać noclegu na godzinę przed końcem jazdy. Czyli: mamy 17, chce o 18 być na kwaterze. W godzinę przejadę ok 20 km. Za 10 km jest Pcim, za 15km Wólka Mała, za 20km Wólka
#rower #szosa
@beerman: tak, ale hobby to ważna sprawa w życiu, bez hobby to jest c--j a nie życie.
@beerman: no i jeszcze szukanie szosowej dziewczyny ale to trudna sprawa
@beerman:
- rodzina, która nie rozumie hobby, to c--j nie rodzina (oczywiście w granicach rozsądku :D)
- urlop od czegoś jest :)
- wywiązać się z obowiązków i pyk na rower ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jeśli chodzi o takie bardziej ludzkie wyprawy, to szukasz noclegu jak Ci wygodnie. Bardzo dużo osób zaczyna szukać noclegu na godzinę przed końcem jazdy. Czyli: mamy 17, chce o 18 być na kwaterze. W godzinę przejadę ok 20 km. Za 10 km jest Pcim, za 15km Wólka Mała, za 20km Wólka