Wpis z mikrobloga

@MaxVerstapen: właśnie tak też podejrzewam, że pewnie zjeździł trochę warsztatów z tym i w końcu #!$%@?ł i sprzedaje, ale może podjadę obejrzeć, bo kompa się podłączy, zobaczy co tam pokaże
@Popularny_mis: ja w sumie mam dość proste wymagania: automat, skóra, a reszta będzie tylko dodatkowym plusem. Wiem, że 20k to trochę mało na e60 może być, ale nie spieszy mi się. Mam czym jeszcze jeździć.
@cherrz sprawdzasz tak że jedziesz równym tempem ok 90, falują widocznie tak jakby nie wiedział czy bieg zmienić, zmieniasz na tryb sport i wtedy przy tej samej prędkości nie powinien falować, wtedy masz praktycznie pewność że konwerter. Zdjęcia tej zrobione tak żeby nic nie było widać, mpak dokładany pewnie chińczyk, navi wyłączona, dpfa ni ma bo okopcona rura. Trap jak .uj
@cherrz auto z USA więc łatwo sprawdzić jakie przyjechało, z tego bełkotu który jest wypisany większość to wyposażenie standardowe. Z xdrive nie miałem doczynia, tyle wiem że trzeba mieć wszystkie koła takie same nawet opony najlepiej o podobnym zużyciu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Popularny_mis: regeneracja konwetera dziś kosztuje 700zl xD o jakich 4k ty pleciesz? Wyjęcie go w tym aucie to 2h roboty więc z robocizna można się lekko w 2k zmieścić nawet po wysokich stawkach.
@bruhh op nie wie czemu obroty falują a ty mówisz że sobie skrzynie wyjmie w 2h, no spoko. Nie będę dyskutował o cenach bo można i za 500 pewnie kupić konwerter na szrocie. To czemu ktoś przed sprzedażą tego nie ogarnie jak takie to tanie i łatwe?
  • 0
@Popularny_mis: bo piszesz o jakiś 4000zl, to dementuje. Przyczyną może być wszystko i nic ale ty zaczepiles temat skrzyni. Wymienić tarczki lock up w konwerterze to jest dla specjalizującej się w tym firmy kilka minut. A o wyjęciu skrzyni mówię jakby to dał zrobić.
@eNse: to lepiej kupić 5000zł droższą? Wiadomo, niższa cena coś sugeruje, ale na pewno jest wiele przypadków gdzie ktoś kupił taniej i jeździ bezawaryjnie, jak tanio kupię to mam te 3,4k na ewentualne naprawy i wiem co zrobiłem, a jak daje 20k to nie mam tych 3,4k i do tego równie dobrze też się coś może #!$%@?
@bruhh walnąłem z głowy, mogłeś napisać realny koszt to bliżej 2.5-3k bo taki będzie. Skrzyni się czepiłem bo taka gadka handlarza "falowanie jak się zagrzeje" to najbardziej prawdopodobny objaw.
@cherrz nie, problem to że chcesz markę premium i wartości 10% tego co kosztowała nowa po 10 właścicielach gdzie może poza pierwszym ktoś dołożył cegiełkę drutujac coraz to nowe rzeczy. Jak się ma budżet mały i nie ma pojęcia o mechanice a chce jeździć dużym rodzinnym samochodem w inne trasy niż od mechanika do mechanika, to się szuka tańszej mniej awaryjnej marki z prostym benzyniakiem. Stwierdzam subiektywnie że E60 to najgorszy model
@cherrz mercedesami nie jeździłem, nie znam się, w budżecie 25k kupiłbym wypasionego trasa e39 z końca produkcji i to będzie dużo lepsza inwestycja niz zgruzowane e60. Lub do jazdy na codzień poszedłbym w inne marki, nie premium które będą młodsze i tanie w eksploatacji.
  • 0
@Popularny_mis: no właśnie realny koszt to właśnie niecałe 2,5k jeżeli zrobi się jak matka boża przykazała czyli razem z olejem i filtrem, sam ostatnio regenerowalem kilka konwerterow w Lublinie.