Aktywne Wpisy
Sla_Voy +33
No i jeb :/
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
R_O_T_T_E_N +1500
#piwowarstwo
Wisi to na wysokości 9l w wiadrze, nad kranikiem, dzięki czemu przy zlewaniu nie zaciągamy chmielin
A co chmielenia na zimno to optymalnie 48h wystarczy
coś w ten deseń, chyba 200 mesh. Normalnie je dezynfekuję razem z wiadrem i wężykiem, zaciągam i wkładam końcówkę do woreczka, chmieliny zostają w środku. Jedynie trzeba trzymać za te sznurki, choć pewnie i to da się rozwiązać.
https://www.homebrewtalk.com/threads/flyguys-t-siphon-a-3-replacement-for-an-autosiphon.25774/
https://ballandkeg.com/dual-purpose-siphon.php
Wężyk rozdziela się na dwa końce: jeden do wiadra, drugi do zaciągania. Aby rozpocząć przelewanie:
1. Wkładasz pierwszy koniec do wiadra, drugi do gęby.
2. Zamykasz palcami wężyk który idzie do wiadra.
3. Zaciągasz przez drugi koniec do momentu aż brzeczka prawie dotknie rozdzielenia.
4. Puszczasz palce na pierwszym końcu.
5. Zamykasz drugi koniec spinaczem, zaworem, itp.
6. Brzeczka się przelewa kompletnie bez Twojego kontaktu z końcem który był w