Aktywne Wpisy
seventh_gate +3
Hejka, słuchajcie dzisiaj ląduję na ulicy jako osoba bezdomna. Co zabrać ze sobą, jakie środki, przedmioty, narzędzia, czy cokolwiek innego prócz dokumentu, telefonu i leków powinienem zabrać za sobą? Pytanie od osoby, która pierwszy raz będzie bezdomna.
#bezdomnosc #przegrywpo30tce #pytanie
#bezdomnosc #przegrywpo30tce #pytanie

Gienek-Kielbasa +164
Zabytki #gory
źródło: temp_file8265886640195741794
Pobierz

Krótka notka dla potomności (miło będzie jeśli zostawisz swoje przemyślenia w komentarzu):
Na wykopie dotyczy się bitwa zwolenników i przeciwników szczepień na covid-19. Przeciwnicy wrzucają na mirko obrazki i hasła z rodem ze stron ze teoriami spiskowymi (porównanie do baranów, holocaustu, "wyłącz tv, włącz myślenie" itp.) Poza tym informacja, że ktoś się zaszczepił / zapisał działa u nich jak płachta na byka (mówię tu o bywalcach covidowych tagów). W swoich argumentach używają głównie stwierdzenia, że szczepionki są jeszcze w trakcie testów i nie wiadomo jakie skutki uboczne spowodują oraz typu "jestem młody to koronawirus jest mi nie straszny". W chwili obecnej najbardziej znanymi (zwykłym ludziom) symptomami choroby, oprócz problemów z oddychaniem to brak smaku i węchu oraz mgła mózgowa. Istnieją informację, że może to być choroba naczyniowa https://www.wykop.pl/link/6088241/ W tej chwili testy wykazują, że "koronawirus jest w odwrocie", ale jest szansa na kolejne fale.
Notatka niezwiązana czysto z koronawirusem:
#koronawirus
źródło: comment_1620122914Br9fOd4kBvS3cnslzc4yiV.jpg
Pobierz@Imperator_Wladek: Straszne generalizowanie, jakby nie można było myśleć w sposób wykraczający poza ramy antyszczepa czy covidianina.
@Imperator_Wladek: Ja bardziej czekam na takie teorie jak: paszporty covidowe w różnych miejscach, dochód gwarantowany, lockdown na jesień, 4 fala ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Jestem młody, zdrowy, bez obciążeń zdrowotnych które by wymagały ode mnie szczepienia, wirus jest dla mnie tak samo groźny jak szczepionka.
Ja w szczepieniach widzę szansę na powrót do naszego życia i możliwość powrotu do pracy ludzi z wielu branż poszkodowanych przez decyzje rządzących. Nie boję się już tak o moich