@microraptor: Zdawają, wlańczać, poszłem i innego tego typu błędy obnażają nieznajomość podstaw języka ojczystego. Są rażące i najczęściej też są popełniane przez debili.
Mordeczki maturzysty - studia to gunwo i nic nie dają. Nawet jeśli chcecie zostać mitycznymi bogolami z #programista15k to studia mogą być zrobione na prywatnej. Prawdziwe hajsy są gdzie indziej, ale teraz nikt wam tego nie powie, no bo jak to tak, zburzyć twierdzę edukacyjnego s----------a
@monter_wolter: no i na studiach z historii nie piszesz kolosów z matematyki. I na odwrót - na studiach z matematyki nie piszesz kolosów z języka polskiego
@postwarzywny: Eh, to. To już młodzież urodzona w latach 90 została oszukana na mit wartości wyższego wykształcenia - nie wyobrażam sobie jak bardzo oszukani będą Ci, którzy dzisiaj piszą maturę.
@monter_wolter: Nie zesrajcie się z tego stresu juz...
Jak ujebiesz termodynamikę 3 razy pod rząd
@monter_wolter: Nie znam taki ameb co by u-----y mature, nawet największy dureń z klasy zaliczył matematyke na 30%. Jak ujebiesz coś czego się uczyles 4 lata to nie twoje miejsce na studiach tylko przy szpadlu
@monter_wolter no niby tak, ale ja na pierwszym roku bardziej się stresowałem kolosami przed profesurem niż maturą, z matura to się nie mogłem raczej doczekać aż skończę to z-----e liceum
Poza tym zdawałem samego humana, a testy maturalne z wosu czy historii to r------------m w gimbazie. Największy stres to miałem żeby się nie spóźnić
@monter_wolter: ale jeśli dobrze się orientuję to z matury beka jest ze względu na jej bardzo niski poziom. To co napisałeś jest prawdą, ale nie wyklucza to faktu łatwości egzaminu maturalnego, zwłaszcza z matematyki.
@monter_wolter: no bo matura ma trochę dwa oblicza - jedno takie poważniejsze, gdzie 19latkowie walczą o swoją przyszłość żeby dostać się na te medycyny, prawo, informatyki i inne politechniki, a druga to taka mniej poważna czyli walka z tymi 30%, które zdanie teraz albo w sierpniu za dużo nie zmienia.
@monter_wolter: dokładnie tak jest, matura to zdecydowanie najważniejszy w życiu egzamin i piszę to jako 31 latek już dawno po studiach. Dodał bym jeszcze, ż poprawianie matury to w zasadzie mrzonka, decydują się na to tylko nieliczni i wymaga to nie tylko straconego roku, ale też mnóstwo pracy. Wiele moich znajomych, którzy nie dostali się tam gdzie chcieli po prostu poszli gdzieś indziej i już tak zostali, czyli ten jeden
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
@monter_wolter: Nie znam taki ameb co by u-----y mature, nawet największy dureń z klasy zaliczył matematyke na 30%. Jak ujebiesz coś czego się uczyles 4 lata to nie twoje miejsce na studiach tylko przy szpadlu
Poza tym zdawałem samego humana, a testy maturalne z wosu czy historii to r------------m w gimbazie. Największy stres to miałem żeby się nie spóźnić