Aktywne Wpisy

Prawko mam od 2 lat ale nigdy się nad tym nie zastanawiałem - dlaczego tyle osób na autostradzie jedzie 120, podczas gdy limitem jest 140? Słyszałem, że powyżej 110-120 jest znacznie wyższe zużycie paliwa (zależy też od auta, chyba głównie od pojemności silnika), są jeszcze jakieś powody? Czy jazda 140 jest znacznie bardziej niebezpieczna?
Pytam bo mam auto na gaz, więc koszty paliwa nie mają takiego znaczeni ale fakt że tyle osób
Pytam bo mam auto na gaz, więc koszty paliwa nie mają takiego znaczeni ale fakt że tyle osób
kinlej +167

@cwlmod: każdy samochód z funkcja auto hold. Przykładów jest tak wiele, że wymienianie ich nie ma sensu.
Komentarz usunięty przez autora
OP zadaje proste pytanie. Czy każdy automat rusza po zwolnieniu, hamulca? Nie, nie każdy. Masz funkcje auto hold, ruszy jak wciśniesz pedał gazu. Czym jest autohold? Masz elektromechaniczny hamulec postojowy, który sam się uruchamia po zatrzymaniu, i zwalniasz go jak wspomniałem wyżej pedałem gazu. W całym procesie bierze też udział ESP.
Przykłady?
To mu w prosty sposób odpowiedź. Może jeszcze zaczniesz wyprowadzać wzory na reakcję termojądrową skoro tak lubisz pisać o dupie maryny?
Pytam, bo nie jeździłem dużo w automacie. A jak jest gdy auto stoi pod krawężnikiem? też podjedzie sam pod zwolnieniu hamulca? W sensie jaka jest siła tego "czołgania się"?