Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem jedna z perełek polskiej i warszawskiej patodeweloperki do tej pory. Deweloper postawił nowy blok, którego ściana znajduje się dokładnie 6,3 m od balkonów osiedla już istniejącego. Cała inwestycja reklamowana jest hasłem "bliżej niż myślisz" xDDD źródło
#patodeweloperka #mieszkaniedeweloperskie #warszawa #rembertow #nieruchomosci
Lolenson1888 - Moim zdaniem jedna z perełek polskiej i warszawskiej patodeweloperki d...

źródło: comment_1619941379YfUglPktQvqtgU76rn1iKs.jpg

Pobierz
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wolny rynek so good.

@imajoke: jaka masz alternatywę? Może państwo ma ci budować za darmo o to jeszcze rozrzucone tak abyś miał piękne widoki?

Nikt nie zmusza kupować takich mieszkań.dewelopezy budują, bo ludzie o tak chcą kupić.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: a co na to przepisy? bo z tego co wiem to ta kwestia jest regulowana prawnie i musi być utrzymany jakiś określony dystans pomiędzy blokami (choć też z tego co wiem te przepisy często są jakoś sprytnie omijane)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Precypitat: ale przecież są, prawo budowlane warunki techniczne, warunki zabudowy czy mpzp. Wszystko to jest i dokładnie reguluje co w jakiej odległości, gdzie i dla jakich budynków.
I wcale nie jest jakoś bardzo przychylne dla inwestorów, choć zwłaszcza deweloperzy robią zawsze na granicy prawa. To fakt i tak jest w tym przypadku. Ale tak jak poprzednicy pisali, (i Ty zresztą też) trzeba pogrzebać, poprzeglądać i zobaczyć co tam deweloper planuje.
  • Odpowiedz