Aktywne Wpisy
Creamfields +44
Rozczula mnie radość nietechnicznych ludz którzy cieszą się, że AI pozbawi pracy #programista15k
Oni myślą że wtedy inżynierowie zostaną bez pracy, bo nic innego nie potrafią. Otóż nie. Nawet gdyby tak się stało (nie stanie się) to programiści wygryzą ludzi z wszelkich innych, łatwiejszych zawodów (przynajmniej tych nieregulowanych) bo przeciętny programista po miesiącu będzie ogarniał ich robotę lepiej niż nie-techniczni po gównostudiach.
Także jak już chcecie się bać, to bójcie się o
Oni myślą że wtedy inżynierowie zostaną bez pracy, bo nic innego nie potrafią. Otóż nie. Nawet gdyby tak się stało (nie stanie się) to programiści wygryzą ludzi z wszelkich innych, łatwiejszych zawodów (przynajmniej tych nieregulowanych) bo przeciętny programista po miesiącu będzie ogarniał ich robotę lepiej niż nie-techniczni po gównostudiach.
Także jak już chcecie się bać, to bójcie się o
BArtus +345
#conamirko #wykop20 #nowywykop #bekazwykopu #analizadanych #heheszkialetakaprawda
Zaplusuj jeśli chcesz być wołany do aktualizacji, dane na PW.
Nowy poziom bazowy osiągnięty, spadek zatrzymany (ಥ _ ಥ) Trochę tu pusto co?
Zaplusuj jeśli chcesz być wołany do aktualizacji, dane na PW.
Śmiejecie się z #wordpress i podniecacie się jakimiś hipsterskimi technologiami a ja dzisiaj siadłem i klepnąłem działającą stronę małej firmie xD frontend w gutenbergu bajeczka, formularz kontaktowy w Contact Form 7 i odbiór we Flamingo.
Jak gdzieś słyszę, że w tym samym czasie w jakichś firmach ludzie się peerdolą by postawić środowisko do budowania frameworku do projektu który w zasadzie to samo robi to gnije niemiłosiernie.
cieszę się, bo wiele razy byłem w zespołach z typami którzy wybierali sobie technologie aby chyba później wpisać sobie do CV i do takiej prostej strony potrafili zastosować Angulara 2+
tysiaka, ale dla znajomego od dzieciństwa
Nikt się nie śmieje z WordPressa dlatego, że jest prosty czy jest CMSem do stawiania stron. Kpiny wynikają z tego, że jest to system napisany na kolanie, bez trzymania się wzorców i zasad tworzenia oprogramowania. Rozbudowa i modyfikacje tego to koszmar, bezpieczeństwo tego teorią, wtyczki robione są na odwal
1. Rozbudowa i modyfikacje wydają mi się wstępnie dość proste za sprawą dokumentacji WP, napisanie pluginu czy motywu obiektowo nie wydaje się jakieś trudne, są dostępne nawet dość fajne templatki do tworzenia takiego kodu
2. Wtyczki robione na odwal i zawierają dziury - pozostaje chyba obwiniać twórców takich wtyczek, a nie samego
i btw robimy taki soft w php + angular właśnie