Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 24
@JamKarzeu2: ja mam co najmniej jeden, żeby ich nie kochać. Mój paczkomat jest za mały i przez cały czas jest przepełniony, przez co ostatni raz udało mi się odebrać z niego paczkę, może 5 paczek temu, wszystkie inne z tymczasowego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ali3en: u mnie tak było jakiś czas. I w końcu jebnęli drugi, większy paczkomat jakieś paręset metrów od tego. I problem się skończył. A korzystam z tego pierwszego i tak, bo jest z 30m ode mnie xD
Pewnie i z Twoim to jakoś rozwiążą
  • Odpowiedz
  • 1
@ali3en U mnie od paru miesięcy jest tak coraz częściej, ale raz, że będą robić drugi paczkomat a dwa, że jak paczka nie wejdzie to kurier dzwoni albo pisze
  • Odpowiedz
@ali3en: na ich stronie można proponować lokalizacje paczkomatów, zaproponuj i udostępnij wśród znajomych, żeby zagłosowali ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jakieś 4 lata temu sam k------m na wykopie, że non stop wsadzali mi paczki do paczkomatu 3km od mojego mieszkania, bo najbliższy był przepełniony. Od tamtej pory w promieniu 200m przybyły mi dodatkowe 4 paczkomaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@JamKarzeu2
@aksal89 dzięki, zgłoszę to do Inpostu, może już pracują nad rozwiązaniem :)

@shael u mnie niestety jeździ do skutku i paczki, które normalnie miałem u siebie o 8, zostają wrzucone do tymczasowego paczkomatu po 18
  • Odpowiedz
  • 2
@ali3en No jak nie ma wyjścia to u mnie robi tak samo, gadał, że czasem nawet kilkanaście razy dziennie podjeżdża pod paczkomat. Paczek na aucie (fiat doblo) pod sam sufit ma, czasem nawet z przodu na siedzeniu pasażera i na podłodze leżą. I tak dobrze, że teraz obsługuje parę miejscowości mniej, bo część przejął inny kurier z innego rejonu
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: Najlepsze jest to że tak do 2010 poczta u mnie działała tak samo, w zasadzie wszystko miałem w domu na drugi dzień. Ale potem się s---------o na amen.
  • Odpowiedz
@Zgnity_Ziemniak: dobra logistyka i dobrze rozplanowane punkty, kurierzy ciężarówami pomiędzy rejonami wożą w nocy (Gdańsk -> Warszawa itp), a rano każdy kurier odbiera swoje paczki na dany rejon i jedzie. Dlatego duże miasta ala warszawa 24h od odebrania od nadawcy i zawsze jest paczka do odbioru, mniejsze mogą mieć trochę dłużej.

Dlatego masz zawsze kilka statusów przyjęta w oddziale, bo z lokalnego/paczkomatu jadą do głównego, później na twoją najbliższą sortownię
  • Odpowiedz