Wpis z mikrobloga

W liceum miałam sporo koleżanek, ktorych rodzice byli po rozwodzie. Mieszkały z mamami i łączyła je nienawiść do ojców i wieczne narzekanie na to czyj ojciec jest gorszy. 10 lat do przodu i na Facebooku nagle tato najlepszy przyjaciel. Inna sprawa że tatuś kupił mieszkanie albo zatrudnił u siebie w firmie. Czy z wiekiem może się zmienić stosunek do rodzica, którego się nienawidzilo czy to zwykle wyrachowanie? #logikarozowychpaskow #rozowepaski #rodzice #rozwod #pieklomezczyzn
  • 16
@Jebecca: moim zdaniem jak najbardziej można. Rozwód nie jest najprzyjemniejsza rzeczą dla dziecka. A tutaj wchodzi w grę liceum czyli jeszcze problemy młodzieńcze. Taka dziewczyna może być pod bardzo silnym wpływem mamy i być faszerowana różnymi nieprawdziwymi informacjami. Jeśli w dalszym życiu da szansę aby zweryfikować to wszystko przez drugiego rodzica, może zrozumieć, że wcale nie było to tak czarno białe jak było przedstawiane i wyrobić sobie własną opinię.
@blond_lok: Może i tak jest, ale jednak dla osoby postronnej bije od tego straszna hipokryzja. Od wstawiania smutnych zdjęć na photobloga z podpisem #!$%@? go, po zdjęcia na fb z podpisem najlepszy przyjaciel. Szczególnie gdy wiem jakie wsparcie się kryje za ta przyjaźnią. Trochę mam wrażenie ze gdyby tato nie dał to wciąż byłaby ta pierwsza wersja.
@chusteczki_do_higieny_intymnej: ja tez inaczej spojrzałam na swoich rodziców, na ich decyzje i zachowania
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jebecca: moim zdaniem to matki nastawiały dzieci przeciwko ojcom. Dzieci podrosły, wyprowadziły się, spotkały się z ojcami pogadać sam na sam i okazało się jednak, że ten ojciec to wcale nie taki zły.
Czy z wiekiem może się zmienić stosunek do rodzica, którego się nienawidzilo czy to zwykle wyrachowanie?

@Jebecca: ludzie dorosleja, zaczynają dostrzegać jaki jest świat i odkrywają że matka ich okłamywała co do ojca
standard.

Malo się o tym mówi, ale za rozwody odpowiadają też kobiety :p A że sądy oddają prawa tylko kobietą, to te mają potem dużo czasu aby siać propagandę dla młodych umysłów swoich dzieci.

Zabawne jest, że później
@Jebecca: Poczytaj o alienacji rodzicielskiej. Jest nawet jakiś niemiecki film, który wrzucałem na wykop w powiązanych, ale miał niemiecki tytuł i był po niemiecku, a ja nie szprecham to sobie nie przypomnę.