Wpis z mikrobloga

@uysy: w tej cenie w decathlonie to ma bibsy najtańsze z pomarańczową wkładką, ja ogólnie nie polecam u mnie po sezonie (jakieś 3-4k km miały przejechane chyba) sie sprały a wkładka już wygnieciona była
  • Odpowiedz
w tej cenie w decathlonie to ma bibsy najtańsze z pomarańczową wkładką, ja ogólnie nie polecam u mnie po sezonie (jakieś 3-4k km miały przejechane chyba) sie sprały a wkładka już wygnieciona była

@Dziaku: Mam dwie pary Bibsów z pomaranńczowa wkładką. Zrobiłem w nich 7k km i nic. Oczywiście wkładka trochę się eksploatuje, tak jak w każdych innych spodniach rowerowych. Kolega ma Raso za 3x więcej. Po 6k km wiszą
  • Odpowiedz
lepiej zamówić losowe z Ali, w końcu zdrowa prostata to problem dziadków.

@Dru_Gru: Tak z ciekawości zapytam - w jaki sposób spodenki z decathlonu są lepsze w porównaniu do tych z Ali pod kątem zdrowia prostaty? Masz jakieś porównania, albo badania w temacie?
  • Odpowiedz
@uysy: Na moje grube dupsko to tylko seria 900, zresztą już zamówiona. Będzie testowane.

Jeżdżę teraz w Castelli Competizione z wkładką KissAir. No dupa boli po 2h jazdy a jak mam becelować 350zł i za spodenki i ma mnie boleć dupa, to aż mnie wzdryga ( ͡º ͜ʖ͡º)

Szukam tańszej alternatywy po prostu.
  • Odpowiedz
@uysy: no ja w tej chwili przesiadłem się na Martombike, według mnie jakość bez porównania (materiału, szelek, szycia - wkładka to temat subiektywny, co pupa to opinia), co prawda cena 2x większa ale według mnie warto zainwestować
  • Odpowiedz
tak, lepszej jakości wkładka a nie gówniana gąbka.

@Dru_Gru: Głupoty piszesz. Nie widziałeś spodenek na oczy i wydaje Ci się, że wszystko z ali to gówno a tak nie jest.

Akurat te Riony posiadam, mam też od nich 2 pary spodenek z szarą wkładką i są znacznie lepiej wykonane niż np. Martombike 573 (też czerwona wkładka), których zużyłem 3-4 komplety.

Najtańsze spodenki z ali za $5 to faktycznie zwykle dziadostwo,
  • Odpowiedz
@marcinmosakowski: No ja mam i polecam, jak chce Ci się czekać to bierz, akurat z tymi mam dobre doświadczenia.
Poza tym masz tam darmowy zwrot przez paczkomaty, więc jak coś nie tak to nie ma problemu.

Przynajmniej po 2 sezonach tych spodenek nadal da się używać, gdzie w Martombike wkładka w środku się mieli i po każdym praniu trzeba ją układać :|
  • Odpowiedz
  • 2
@marcinmosakowski: dlaczego na Ali? w tej cenie masz fajne bibsy w decathlonie.

@Dru_Gru
@uysy
Te bibsy Riona można często kupić z kuponem poniżej 70 zł z dostawą w dwa tygodnie. IMO jakościowo niewiele ustępują 8 razy droższym bibsom Assos Mille GT. Na razie robiłem w nich trasy maks 100 km i na tym dystansie praktycznie nie zauważyłem różnicy. Trwałości nie jestem jeszcze w stanie porównać.
Decathlonowskie z pomarańczową
  • Odpowiedz