Aktywne Wpisy
MateuszLakomy +391
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
WuZet_ 0
Szukam adresu i telefonu do @Karakan2540 za podanie prawdziwych płacę 500. Jest z #wroclaw Siedzi na tagach #siatkowka i #famemma
Jak ktos ma, zapraszam na priv, dogadamy szczegóły
Jak ktos ma, zapraszam na priv, dogadamy szczegóły
Koszty stałe: lokal 2 tysiące, opłaty 1 tysiąc, kucharz 3 tysiące, dostawca 2,5 tysiąca
Zyski 20 zł na 1 pizzy.
Czyli trzeba sprzedać 15 pizz dziennie, żeby wyjść na plus.
#biznes #wlasnafirma #ekonomia
- kupuj gotowe ciasta do pizzy ~ 5zl/szt
- kupuj najtańsze warzywa, mogą być nawet stare i tak po upieczeniu nie będzie różnicy. Ewentualnie jak to za duże koszty to zbieraj po śmietnikach restauracyjnych resztki.
- pizzę rób sam, po co ci kucharz? Ciasto masz gotowe, a każdy głupi może rzucić kilka warzyw i ser na ciasto i włożyć to do pierkanika
- piecz w piekarniku
@Zielonykubek: siema Janusz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Wystroj to mozesz europalety #!$%@? z jakiejs budowy a oswietlenie to zwisajace zarowki bo taka moda, sztuccow niet bo pizze je sie rekami i cyk jestes do przodu, marketing to wezmiesz obkleisz samochod i pojezdzisz po miescie + zrobisz rozdajo dla wychodkow i elo xD
Co do obliczeń, z doświadczenia wiem że koszty ostatecznie wychodzą trochę wyższe niż w obliczeniach, ale i zyski zazwyczaj wychodzą wyższe niż nam się teoretycznie w
A w praniu i tak wyjdzie dużo więcej. Wiem bo to przerabiałem i miałem lokal gastronomiczny
@Zielonykubek: popłakałem się. Dziękuję.
@Zielonykubek: Czyli wychodzi 8.5 tys. powiedz czy zapłacił byś profesjonaliście 8.5 tys. złotych za taki plan? Jeżeli nie to to jest #!$%@? plan. Chyba że pracowałeś jako kucharz / menedżer w restauracji przez 5+ lat to się za to nie zabieraj bo na 10 rzeczy o których pomyślisz będzie 50 z których sobie nie zdawałeś sprawy.
Jeżeli to nie