Aktywne Wpisy
Pan_Kerfus +182
Dzisiaj w Biedronce spotkała mnie miła niespodzianka. Chciałem zrobić zakupy i kupić m.in. mleko na promocji. Byłem w sklepie o 6:20, żeby mieć większe szanse na zakup produktów, które szybko znikają. I zauważyłem 2 osoby, które zaparkowały do 3 wózków sklepowych wszystkie kartony mleka, które było na promocji - cała paleta. I jakie było moje miłe zaskoczenie, gdy kasjerka im powiedziała, że klientów hurtowych nie obsługują przy kasach tradycyjnych. Mieli do wyboru
youngP +543
beka z tego matiego xdd
Hej Mireczki,
Zastawiam się nad podpisaniem intercyzy, ale od początku. Mieszkam od dwóch lat z różowym na wszystkie zakupy dzielimy się po połowie. Jeśli ktoś ma jakieś zachcianki (chipsy, słodycze) to płaci również za siebie. W lodówce mamy osobne półki. No i nam do zdecydowanie odpowiada, bo każdy wie za co płaci i ile. Nawet prowadzimy sobie swoje oddzielne koszty w Excelu. Zarabiamy po tyle samo, ale oszczędności ja mam jednak trochę większe. Ja za to lubię mieć kontrolę nad wydatkami oraz być samodzielny jak i niezależny od nikogo. Chcę żebyśmy tworzyli związek oparty nie na wspólnocie majątkowej, ale na prawdziwej miłości. Ona jednak trochę jest niechętna na intercyznę "bo jak zbudujemy dom i straci wszystkie oszczędności, to nie będzie miała za co żyć" , "co w przypadku jeśli straci pracę, jak będzie się utrzymywać"? Ja wychodzę z założenia że widząc sytuacje mojej połówki, będę wspierać z całych sił. Ale zapewnię jej to nie wystarczy. Teraz pytanie jakich użyć mocnych argumentów, żeby ją jednak przekonać na tą intercyzę?
#zwiazki #intercyza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60852f5ddf02be000aefe90d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Jak dasz komuś do wyboru czy oszczędzamy i budujemy domek letniskowy na wynajem czy jednak jedziemy w tym roku na wakacje do Włoch to większośc wybierze Włochy.
Dużo znajomych kasę przepieprza w restauracjach a w mieszkaniu mają jak w
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: dla mnie to jest jakieś niepoważne i dziecinne ale spoko, skoro wam to odpowiada.
a jej otwarte teksty że ty masz być jej zabezpieczeniem finansowym to wtf ?
@nieugnesie: a jak oglądacie film to każdy ma swoje chipsy, czy składacie się po 2.50 na wspólną paczkę laysów? Albo jak chcesz spróbować jak smakują jej ciastka to oddajesz proporcjonalnie pieniądze czy macie ustalony stały koszt jednego ciastka?
Jak przyjdzie być w ciąży (a nawet trzech, bo tyle dzieci chce mieć niebieski ze mną), to oznacza to 3 lata wyjęcia z zawodu.
Dzieci uniemożliwiają znaczny rozwój, powodują wyrzeczenia w poszukiwaniu pracy (w takim przypadku wybiera się czasami stabilniejsza kosztem zysku).
Ja zawsze w naszym związku głównie gotowałam i sprzątałam, jak miałyby dojść dzieci to tej roboty będę mieć ja więcej, bo on watpię aby się za to zabrał.
Zaakceptował: LeVentLeCri
nawet nie wiecie o czym mówicie a każdy najmądrzejszy