Wpis z mikrobloga

Dzisiaj w Biedronce spotkała mnie miła niespodzianka. Chciałem zrobić zakupy i kupić m.in. mleko na promocji. Byłem w sklepie o 6:20, żeby mieć większe szanse na zakup produktów, które szybko znikają. I zauważyłem 2 osoby, które zaparkowały do 3 wózków sklepowych wszystkie kartony mleka, które było na promocji - cała paleta. I jakie było moje miłe zaskoczenie, gdy kasjerka im powiedziała, że klientów hurtowych nie obsługują przy kasach tradycyjnych. Mieli do wyboru kasy samoobsługowe, ale zrezygnowali i pojechali pewnie do innej Biedronki. Tam pewnie czeka ich to samo. Jestem ciekaw czy to pomoże. Kasjerzy się będą cieszyć, bo jest to dla nich upierdliwe. Może jakiś pracownik Biedronki się wypowie coś więcej w tym temacie.
#biedronka #januszebiznesu
Pan_Kerfus - Dzisiaj w Biedronce spotkała mnie miła niespodzianka. Chciałem zrobić za...

źródło: temp_file347881473182252439

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 713
@Pan_Kerfus: a to cwaniaczki xd ale w sumie I się nie dziwię, bo jak w hurtowni jest drożej, niż w biedronce to cóż.

Dziwię się, że nie skorzystali z kas samoobsługowych, bo wystarczy spisać ilość i zeskanować jeden kartonik ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
że nie skorzystali z kas samoobsługowych, bo wystarczy spisać ilość i zeskanować jeden kartonik ¯\(ツ)/¯

@macan: To teraz weź to wszystko połóż na tym koszyczku żeby ci zważyło jak tam się średniej wielkości zakupy ledwo mieszczą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 27
@macan pewnie myśleli, że w innym sklepie będzie po staremu. Kasjerka mówiła, że wszystkie sklepy dostały takie wytyczne. Odjechali busem na ukraińskich blachach.
  • Odpowiedz
@Pan_Kerfus: pewnie biznesmeni nie chcieli z kas samoobsługowych skorzystać bo tam nie można gotówka płacić. A ci biznesmeni wykupujący rzeczy z biedronki na promocji to pewnie ten typ, który zapłaciłby gotówka zarobioną bez podatku ale fakturę chętnie by wziął, aby w koszty wrzucić. Właśnie przez takich w pl jest jak jest i to oni najgłośniej kwiczą jeśli wchodzą jakieś kolejne obostrzenia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 100
@Pan_Kerfus to nie ma biedronka, czy lidl. Wszędzie wprowadzają te gówniane aplikacje, żeby nosacze nie wykupiły wszystkiego na pniu. Kiedyś rano pojechałem do lidla, bo miała być kawa na promce, wchodze a tam zapasiony janusz z wąsem wyjeżdżał z całą kawa jaką była na promce (wystawało ponad wózek) i to jakos kolo 7:30. Prawidłowo jak chcą hurtem to do makro
  • Odpowiedz
@Pan_Kerfus w mojej biedronce jak jest promka na mięso to przyjeżdża pan restaurator ze swoim niewolnikiem do pomocy i dosłownie wypierdziela dwa pełne koszyki mięsa. Musi mieć duży urok osobisty bo zawsze przychodzi jedna kasjerka i specjalnie dla niego otwiera kasę ( ͡° ͜ʖ ͡°) najlepsze, ze większość numerów jedzie z głowy. Ma chłop łeb
  • Odpowiedz
Co oni robią z tym mlekiem? Przecież muszą w miarę szybko zużyć inaczej w tydzień im się popsuje a w lodówkach chyba nie będą trzymać bo prąd drogi.
  • Odpowiedz
@Pan_Kerfus: brawo Biedronka
Zwykły człowiek chce sobie kupić mleko trochę taniej robiąc zakupy a przedsiębiorcy wykupują masowo wszystko na promocji (i nic innego nie kupią)

Można narzekać że appki zakupowe bywają mniej wygodne, ale jednak istotnie utrudniają takie procedery.
  • Odpowiedz
@Pan_Kerfus: Standard w Biedronce. Tam kupują ci wszyscy gastro janusze, którzy później sprzedają wam craftowe jedzenie xd @Vampire007 Przecież to mleko UTH, to ono nawet w sklepie nie jest w lodówce. A datę ważności to pół roku co najmniej.
  • Odpowiedz