Aktywne Wpisy
genocidegeneral +387
#niepopularnaopinia #biedronka #zakupy #zalesie
tylko mnie te #!$%@? koszyko-wózki z biedry tak niemożebnie #!$%@?ą, zwłaszcza przy wykładaniu zakupów na taśmę? podnieść to jedną ręką tak średnio, postawić na tej taśmie to już w ogóle (tym bardziej, że trzeba mieć 1,5m ręki żeby coś z nich wtedy wyciągnąć) XD co było złego w w normalnym koszyku ludzkim?
tylko mnie te #!$%@? koszyko-wózki z biedry tak niemożebnie #!$%@?ą, zwłaszcza przy wykładaniu zakupów na taśmę? podnieść to jedną ręką tak średnio, postawić na tej taśmie to już w ogóle (tym bardziej, że trzeba mieć 1,5m ręki żeby coś z nich wtedy wyciągnąć) XD co było złego w w normalnym koszyku ludzkim?
Kingside +1141
Hej Mireczki,
Zastawiam się nad podpisaniem intercyzy, ale od początku. Mieszkam od dwóch lat z różowym na wszystkie zakupy dzielimy się po połowie. Jeśli ktoś ma jakieś zachcianki (chipsy, słodycze) to płaci również za siebie. W lodówce mamy osobne półki. No i nam do zdecydowanie odpowiada, bo każdy wie za co płaci i ile. Nawet prowadzimy sobie swoje oddzielne koszty w Excelu. Zarabiamy po tyle samo, ale oszczędności ja mam jednak trochę większe. Ja za to lubię mieć kontrolę nad wydatkami oraz być samodzielny jak i niezależny od nikogo. Chcę żebyśmy tworzyli związek oparty nie na wspólnocie majątkowej, ale na prawdziwej miłości. Ona jednak trochę jest niechętna na intercyznę "bo jak zbudujemy dom i straci wszystkie oszczędności, to nie będzie miała za co żyć" , "co w przypadku jeśli straci pracę, jak będzie się utrzymywać"? Ja wychodzę z założenia że widząc sytuacje mojej połówki, będę wspierać z całych sił. Ale zapewnię jej to nie wystarczy. Teraz pytanie jakich użyć mocnych argumentów, żeby ją jednak przekonać na tą intercyzę?
#zwiazki #intercyza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60852f5ddf02be000aefe90d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
1. Tyle tego jest że trzeba tak robić ty ona jecie tyle że ma to sens ?
2. Taķa "bida" serio ze trzeba tak robić ?
Dla mnie to zarzutka
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Ale takie rozliczanie wszystkiego. Wyobraz sobie ze bierzesz skrzynke piwa za stowke. I na koniec rozliczasz ze 2 panienki wypily po 3 piwa to po 15 zeta, dwoch gosci wypilo po 4 to oni po 2 dychy. Padlbym z zenady zeby wszystko tak rozliczac. W excelu oczywiscie ;p
Komentarz usunięty przez autora
Mieszkam z chłopakiem i wspolokatorem, żadne z nas nigdy nie żarło się o pieniądze.
Wspólnie gotujemy, jemy i sprzątamy, nie ma oddzielnych półek.
Wisi mi to czy w tym miesiącu wydam 200 czy 500 na żarcie bo innym wisi to tak samo. Nigdy nikt się nie pruł o to, że ktoś zjadł czyjeś żelki bo potem najwyżej się
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: takich że jak zbudujecie dom razem to intercyza nie ma tu nic do rzeczy
@bartez_94: jak można trzymać banany w lodówce?(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Komentarz usunięty przez autora