Aktywne Wpisy
cichyyx +8
Moje 3 sny dzisiaj
1. Morderca w masce wchodzi mi do domu przez balkon i mnie zabija.
2. Rucham jakas ladna babe, ale w kulminacyjnym momencie przychodzi dwóch ziomków i się na nią kładzie robiąc tzw kanapkę, nie jestem pewien komu co wsadzam i uciekam
3. Wybucha wojna i akurat mi na leb spada atomowka
Jakis ekspert od snow raczy mi wyjasnic co tutaj zaszlo?
1. Morderca w masce wchodzi mi do domu przez balkon i mnie zabija.
2. Rucham jakas ladna babe, ale w kulminacyjnym momencie przychodzi dwóch ziomków i się na nią kładzie robiąc tzw kanapkę, nie jestem pewien komu co wsadzam i uciekam
3. Wybucha wojna i akurat mi na leb spada atomowka
Jakis ekspert od snow raczy mi wyjasnic co tutaj zaszlo?

kto chce lynk pisać na pw bo nie mogę tych rzeżących o linki czytać po co zaśmiecać tag boży
#ufc
#ufc

Pływam szuwarowo od wielu lat, rekreacyjnie ale z dużmi przerwami - największą jaką miałem to było 5 lat. Jednak zawsze mnie też ciągnęło do “prawdziwego pływania” na morzu. Nie mam jednak nikogo kto siedzi w żeglarstwie morskim ani nikt z mojego otoczenia nie jest zainteresowany. Więc
1. jak znaleźć rejs? Szukać po prostu ogłoszenia że organizują i zgłosić się?
2. Na co zwrócić uwagę przy wyborze takiego rejsu?
3. Na kogo się trafia na takim rejsie (dodam że mam swoje lata już :) )
4. Jak w ogóle podejść do tematu papierów na pływanie morskie? Ztcw to nasze PZŻowe papiery są średnio uznawane na świecie. Co potrzebuję zrobić aby mieć umiejętności i papiery aby np. za 2-3 lata móc samodzielnie poprowadzić jacht?
źródło: comment_1619245806fZ3y6qnDODeOw5aItVDe9R.jpg
Pobierzźródło: comment_1619248045Cr5WJbvPwZeI68aXOsYczP.jpg
Pobierz1. jak znaleźć rejs? Szukać po prostu ogłoszenia że organizują i zgłosić się?
-Jest wiele sposobów, możesz szukać wolnej koi na stronach, możesz kupować rejsy szkoleniowe, możesz stać w marinie i czekać aż Cie ktoś zgarnie - pytanie czego oczekujesz że wyniesiesz z takiego rejsu, tylko godziny czy też jakąś wiedzę, oraz ile chcesz na to przeznaczyć pieniędzy.
2. Na co zwrócić uwagę przy wyborze takiego rejsu?
-Na to żebyś czuł się
Jachty pewne, prowadzone przez doświadczonych ludzi, którzy posiadają własne szkoły.
Dodatkowo są wśród nich rekordziści guinessa w żegludze na północ.
Pływają na Zawiszy Czarnym, szkuner z tradycjami :).
Nie odnosząc się bezpośrednio do Twoich pytań powiem wprost to jest szkola życia, można się mnóstwo nauczyć a i uczyć Cię będą chcieć by trochę się zluzowac na warcie.
Z racji tego że połowa nie widzi to na początku bedziesz miał sporo roboty, później Ci niewidomi
Powiedział bym więcej ale nie.chcę zdradzać niespodzianek, mają tam kilka ciekawych które zdarzają się co rejs( ͡° ͜ʖ ͡°).