Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@onamatopeja: znaleźć plan od 0 do 30 minut ciągłego biegu, na początek, i rozsądnie, powoli do przodu, trzeba dać trochę czasu ścięgnom i stawom na dostosowanie się do nowych warunków w których są bardziej obciążone, do tego jakieś ćwiczenia na brzuch/stabilizację przynajmniej ze 2 razy w tygodniu i wrócić do pytania o rady jak już to 30 minut będzie wchodziło gładko i bez przerwy. I co z tego, że przerwy,
  • Odpowiedz
Mój cel na ten rok to doprowadzić do tego że będę mógł cały dystans pokonać biegiem bez przemarszów, nawet jeśli będę miał średnią 8 min/km

@onamatopeja: Ten cel, to pewnie zrobisz w ciągu miesiąca jeśli będziesz biegał co 2 dni. Po prostu biegnij przez pół godziny cierpliwie, pomalutku, choćby to miało być 12 min/km, choćby mieli Cię wyprzedzać spacerowicze czy babcie z wnuczkami, ale wykonuj ruchy biegowe i odrywaj stopy
  • Odpowiedz
@onamatopeja: wolne bieganie to też umiejętność. Jak mi trener kazał klepać kapustę po 5:45 to się złapałem za głowę. Bardzo mnie to męczyło psychicznie. Rok później klepię kapustę dużo szybciej, bez zmęczenia. Nauczyłem się wolniej biegać.
  • Odpowiedz