Wpis z mikrobloga

@idzigimb w komentarzach czytam, że przecież już się kontaktowałeś z prawnikiem który pomaga w takich sprawach, pozatym mówisz o kontrakcie ale nie ma konkretów. Jak ty tam trafiłeś i co podpisałeś? No i końcówka pokazuje, że film dla atencji a nie prośba o pomoc, ehh phyrexia wersja męska rośnie z zielonki.
  • Odpowiedz
  • 1
@Popularny_mis: Spojrz, o co pytam. Kontrakty nie mają znaczenia. Dostałem na dole odpowiedź. Filmy owszem robię dla atencji, co już Ci napisałem wczoraj. Post jest średnio dla atencji, bo film jest prywatny i możecie go obejrzeć tylko z linka. Do norweskich prawników przyznam się bez bicia, zbieram się jak rak do p---------a i wieczorami po pracy nie chce mi się wytężać mózgu na biurokratyczna gadkę w obcym języku
  • Odpowiedz
@idzigimb: Tak sobie słucham, trafiłeś do januszexu, przerwy w pracy są ustawione przez kodeks pracy.
Mówisz, że musiałeś to, musiałeś tamto, no nie. Nie musiałeś.
1500NOK za 11 dni? Co K---A?
Swoją drogą tak wygląda właśnie praca przez pośredników.
Generalnie same ogólniki bez konkretów.
Co do pytania to może ci skoczyć
  • Odpowiedz
  • 0
@PMV_Norway: Wez... W 3 tygodnie przepracowałem tam 28h. Szwindel grubymi nićmi szyty, oboz nie zakład pracy. Wiedziałem, czego się mniej więcej spodziewać, a raczej obawiać po pośrednictwie pracy, ale to przerosło moje najśmielsze koszmary. Zresztą babka, która mnie tu wysłała, też wpadła z tym na minę, bo nie wiedziała, że tak będzie. Ostatecznie z jakiejś 15, która miała tam pracować od niej, zostały 3 osoby. Ostatnio dzwonił szef z pogróżkami,
  • Odpowiedz
  • 0
@Gdn21: Pecunia non olet przyjacielu, ale jeśli masz mi coś do zaoferowania w cywilizowanej części Norwegii, bez smrodu to chętnie skorzystam. Ryby się właśnie kończą
  • Odpowiedz
Czy nie lepsze od cuchnących ryb są pachnące, najlepsze na świecie norweskie truskawki? Już za 2 miesiące będziesz mógł pracować za czterech
  • Odpowiedz
@kulfon30: To nie lepsza stała praca w Polsce ? A nie, podobno chłopak spalił za sobą mosty i chce się dorobić w norweskim el dorado. Jakie ma papiery na sukces?
  • Odpowiedz
@Kasia123456789 @idzigimb: Widziałem to wczoraj i oglądałem wideo tak przeskakując, stwierdziłem że odpuszczę bo to po prostu niedogadanie jedno wielkie z tego co widzę, bałagan jakiś i żale ale czy faktycznie nadużycia (?)

Branża budowlana ma FairPlayBygg.no i tam można nawet z byle głupotą się zgłosić jak do Trudnych Spraw ;) ale to inny sektor i póki co tu widzę tylko personalne jakieś przepychanki, brak ustaleń.

Frelsesarmeen zajmuje się
  • Odpowiedz
  • 0
@Saeglopur: Wszystko od początku grubymi nićmi szyte. Najpierw nie dostałem wypłaty, "bo pomylili numer konta", potem "ściągnęli z niej za kwarantannę", bo powiedziałem, że wróciłem do Polski i według jego wersji w takiej sytuacji norweski rząd za nią nie zapłacił. Druga wersja jest po pierwsze z tego, co mi wiadomo nieprawdziwa, po drugie doskonale wiedział, że pracuje miejscowość obok. Ostatecznie wczoraj powiedział, że nie mogli ustalić kilku godzin, które przepracowałem
  • Odpowiedz