Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
No siema, pytanie do braci w wierze, czyli #alkoholizm. Wróciłem do chlania po dłuższym czasie niestety i teraz mam problem bo w weekend zacząłem ciąg alkoholowy. Jestem nietrzeźwy już jakieś 48 godzin, wstyd mi przed samym sobą co zrobiłem a najgorsze dopiero się zacznie - czyli kończę zaraz ostatnią dawkę alko i czekam na zespół abstynencyjny który będzie jak zawsze paskudny. Chciałbym powiedzieć sobie że nigdy więcej alkoholu, ale nie oszukujmy się na pewno wrócę z chlaniem. Psychoterapia nie działa za bardzo. Warto się zaszyć ?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #607d9f54919c6e000abfefb5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: jak się zaszyjesz będziesz miał spokój na kilka miesięcy. Pytanie czy wszywka to esperal czy witamina c. Ja brałem tabletki doustne anticol. Jak miałem ochotę na picie to i tak nie wziąłem przez kilka dni tabletki i znowu mogłem chlać. Ale lepsza pewnie wszywka niż nic.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie rób wszywki. Byłem już w ośrodkach leczenia uzależnień. To nic nie daje oprócz tego, że wszywają Ci truciznę, która może Cię zabić jeśli zachlasz. Kwestia czysto psychologiczna. Polecam relanium na zejście i coś na sen albo detoks w klinice leczenia uzależnień- trwający zwykle tydzień- dwa. Jeśli chcesz to w Parzymiechach na Śląsku przyjmują na miesiąc- tam masz najpierw detoks z lekami, a później terapię.
  • Odpowiedz
@analboss: Nie jestem chrześcijaninem nawet, i wierzę w Boga. Tak jak Żyd wierzy w Boga a nie wierzy, że Bogiem był Jezus. Nie jestem wyznawcą żadnej religii bo każda ma plusy i minusy.
  • Odpowiedz