Aktywne Wpisy

thorgoth +426
Moja siostra jest tłumaczem przysięgłym polsko-norweskim i norwesko-polskim.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.

fhgd +75
Czy Bitcoin służy do czegoś więcej niż marnowania surowców naturalnych i kupowania narkotyków przez internet?
#gielda
#gielda

Polećcie mi jak znacie fajny przepis na bułki, takie do burgerów
I przy okazji moje pytanie używacie sezamu na bułki? Warto? A jak tak to gdzie kupujecie?
2. Do kubka wsypać drożdże, rozdrobnić i wsypać 3ml cukru, wymieszać,
3. Podgrzać mleko do ok. 30-40 stopni, połowę (na oko) wlać do drożdzy, wymieszać, wstawić kubek do garnka z ciepłą wodę (lub w inne ciepłe na miejsce - np na kaloryfer) na ok 5-7 minut
4. Dodać powoli rozczyn drożdży do przesianej mąki mieszając, dodać białko z jajka (żółtka nie wyrzucać), dodać 2 tsp
Sezam kupuje w sklepie. Np w Lidlu.
1 tsp (teaspoon) - łyżeczka-miarka 5ml
1 tbsp (tablespoon) - łyżeczka-miarka 15ml
1 ml - najmniejsza