Aktywne Wpisy
kolega_z_sasiedztwa +121
Gromki śmiech mnie ogarnia jak wykopki z mirko próbują udowodnić swoją wyższość nad wykopkami udzielającymi się na głównej. Że niby mirko bardziej świadome.
tymczasem sytuacja na mikroblogu:
tymczasem sytuacja na mikroblogu:
hirek_gawron +881
STOp. ŻABy CZAs
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.
K----n, dobrze że mnie tam nie było, a moja siostra jest spokojniejszym człowiekiem niż ja.
Od dawna wiadomo że konserwatysta, to człowiek który chce żeby każdy żył tak jak on udaje że żyje.
Coś mi się zdaje że Skandynawowie chcą aby każdy był tak bardzo otwarty i tolerancyjny, jak oni udają że są.
Puenty i morału nima.
#emigracja #norwegia #przemyslenia
Korpo sobie tak wieszają przed wjazdem w wielu krajach,
W Polsce jest to samo, jakby się wprowadził ktoś inny niż Polak katolik
https://www.polskieradio.pl/10/5566/artykul/3188674,nie-jestem-twoim-polakiem-ewa-sapiezynska-walczy-z-norweskim-stereotypem
@tabee: Torshov
Obiektywnie trzeba przyznać że wygląda lepiej niż Rosengård gdzie mieszkała poprzednio.
@RicoElectrico
może po prostu to jest pewne zjawisko które spotkało więcej niż jedną osobe?
@DryfWiatrowZachodnich: *) nie dotyczy pigmentopozytywnych
Przekaz siostrze, zeby zglosila sasiaki do borettslag styret o nekanie. Zaraz je tam wyprostuja.
Czyli Ukrainiec jest spoko, dopóki bieduje i jeździ na Uberze. Jak przyjeżdża dobrym autem to zaczyna się "na tej całej Ukrainie to żadnej wojny nie ma" ( ͡° ͜