Wpis z mikrobloga

Lekarz podczas teleporady odłożył słuchawkę, bo się śpieszył. Nie zdążyłam nic powiedzieć. Nie dostałam potrzebnego mi skierowania na badania krwi, usg i do specjalisty. Podjechałam do przychodni i powiedzieli mi tylko, że lekarz już wyszedł. Kolejka do lekarza POZ to niestety 2 tygodnie, chyba że dopcham się z rana o 8:00 w kolejce przed przychodnią. Co robić? Mogę się zapisać do innej przychodni np. w mniejszej miejscowości, gdzie nie ma kolejek?

#afera #nfz #lekarz #wroclaw
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@jasmina-grygiel: możesz się zapisac gdziekolwiek w całej Polsce. 2 Razy do roku możesz zmienić za darmo potem chyba 30 zł,najwygodniej przez profil zaufany na profilu pacjenta. Telefonicznie raczej ogarną. We Wrocławiu polecam przychodnie biogenes na placu bzowym. Czasem trudno się dodzwonić, ale jak już odbiorą to sprawę raczej załatwisz, ja mam z nimi dobre wrażenia, chociaż ostatnio to glownie teleporade.
  • Odpowiedz
@jasmina-grygiel: Zaskarż lekarza do NFZ. I tak, możesz się przepisać gdzie chcesz. Osobiście korzystam z LuxMed na NFZ, umawiam wizyty przez internet, zero problemów z czymkolwiek.
  • Odpowiedz
@jasmina-grygiel: Zaskarż lekarza do NFZ. I tak, możesz się przepisać gdzie chcesz. Osobiście korzystam z LuxMed na NFZ, umawiam wizyty przez internet, zero problemów z czymkolwiek.

@Lonate przeniosłem się do nich podczas ostatniego lockdownu i jestem zadowolony. Co prawda rodzice nawet z pakietem przy ostatniej fali czekali po 2 dni na teleporade, ale teraz powinno być już luźno. Na początku maja zeszłego roku w 2 dni załatwiłem rozmowę, wizytę
  • Odpowiedz
@Viking-: W grudniu o 12 umówiłam teleporade na ten sam dzień na 15 :D Dzisiaj o 17 bez problemu na poniedziałek na 9 teleporada. Mam też u nich pakiet od stycznia dla całej rodziny - w sobotę rano umówiłam teleporade na ten sam dzień i w niedzielę (!) mieliśmy wizytę u lekarza.

A, i co śmieszne - zauważyłam że czasem szybciej umówisz się do internisty na NFZ niż prywatnie z
  • Odpowiedz