Aktywne Wpisy
Duza-fajka +329
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#bekazpisu #rpo #trybunalkonstytucyjny
Ale najwieksze protesty za czasow Komuny to byly te dotyczace podwyzek i innych swiadczen socjalnych,a nie walka o rownosc i demokracje.
XXI postulatow to przeciez czysty komunizm.
tymczasem gdyby wałęsa z ekipą dostali podwyżki jakie chcieli to c---a by było, a nie obalanie komuny xD
problemem jest to, komu rozdawnictwo zapewniło stołki, bo dało władzę szkodnikom demontującym ustrój demokratyczny i wprowadzający autorytaryzm i jednowładztwo
jakoś peło, sld, czy inne potrafiły rządzić bez zagarniania TK, prokuratury, sądownictwa etc.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kosmiczny_pies_Kazak: zdecydowana większość nie ogarnia co zrobiła i jak działa ta cała machina. Ważne, że rudego nie ma przy korycie i nie wpieprzają już ośmiorniczek. Kto by potrafił sobie wyobrazic ile to jest miliard ktory przepadł na budowie elektrowni lub 70mln Sasina.
@jPaolo2: to zdanie jest tak k---a nielogiczne, że aż mnie zakuło w środku. Dana wizja organizacji państwa (na przykład świadczenie socjalne na dziecko) nie jest wizją organizacji państwa bo każde państwo w Europie nie ma. Proste.
Każde państwo w Europie ma demokrację, więc demokracja nie jest wizją organizacji państwa.
@Kosmiczny_pies_Kazak:
Wykopowe konserwy oddaly wolność za ból d--y lewactwa.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jak nie ma, jak jedni potrafili się trzymać fundamentalnych zasad demokracji jak trójpodział, a drudzy na to srają? TO jest "wizja państwa", nie to, czy będzie n, czy n+1 programów socjalnych utrzymujących biedotę. Samo 500+ nie jest katastrofą, bo inny oszczędniejszy rząd by to przyciął. PiS wykorzystał 500+ by upewnić się, że nikt
@Victoremque: xD, takie jak umorzenie postępowań karnych Obajtka, w-------e hajsu na wybory które się nie odbyły czy na elektrownie w Ostrołęce. Gdyby tylko nie opozycja wszystko by się udało!
@jPaolo2: w Polsce nie było nigdy trójpodziału, bo posłowie wchodzą w skład rządu, czyli są jednocześnie we władzy wykonawczej i ustawodawczej. Poza tym w trójpodziale nie chodzi o to, że składowe władzy są od siebie niezależne, tylko że się nawzajem kontrolują. Tak zwana "niezależność sądów", w rozumieniu: kontrolowanie się we własnym gronie, jest
@bh933901: większość konstytucjonalistów którzy faktycznie napisali jakieś komentarze są zgodni w poglądzie, że konstytucja nie chroni życia od poczęcia (co zresztą wynika też z uzasadnienia Komisji Konstytucyjnej) i że takie kwestie światopoglądowe jak aborcja są do uregulowania na poziomie ustawowym bo konstytucja nie jest od wyznaczania nakazów moralnych.
@Kosmiczny_pies_Kazak: wyrok Trybunału z 1997 roku twierdzi coś innego