Aktywne Wpisy

wfyokyga +11
Obejrzałem se tego ducha w pancerzu i podobają się dla mnie. Powinien być o godzinę dłuższy minimum, sama historia taka se ale audiowizualnie to był sztos. Teraz to nie wiem co z tego animu obejrzeć, może w końcu tego patlabora lub akiru. To też ma serial, dobry? Jakie jeszcze retroanimu dobrze wizualnie warto zobaczyć? Oprócz bajek.
#anime #animedyskusja
#anime #animedyskusja
źródło: temp_file6323320850859491679
Pobierz
PorzeczkowySok +36
zrobiłem sb pitce, mam do niej monsterka, Karola i średni humor
źródło: IMG_20250802_015433638_HDR
Pobierz

Chcemy kupić owczarka niemieckiego, ale wcześniej nie mieliśmy rasowego psa i nie do końca wiemy jak to powinno wyglądać, żeby nie wspierać pseudohodowli.
#kiciochpyta #psy #owczarekniemiecki #pytanie
Komentarz usunięty przez autora
ZKwP jakie by nie było chyba wymaga od owczarów jakiś PT/IPO/testów psychicznych.
Z tymi poszukiwaniami psa to się wcale nie dziwię, zresztą jak hodowla się nie chwali, że zkwpl to najczęściej to pseudo¯\_(ツ)_/¯
Jak ktoś bada psy, ma jakiś cel hodowlany (nie liczę celu pt wyciągnięcie jak największej ilości hajsów ze swoich psów, albo argumentu że suczka musi raz mieć szczeniaczki dla zdrowotności ;p ), nie eksploatuje suk, widać u niego psich emerytów po karierze hodowlanej i umie logicznie uargumentować brak przynależności