@paczelok: W tych tematach mój różowy jest obeznany, chociaż ostatnio bardzo nam się spodobał wykład Bralczyka i analizy dawnych testów biblijnych. A runami albo starosłowiańskim też się interesujesz? Ostatnio wpadłem na jakąś przedwojenną książkę o znaczeniu starosłowiańskich słów, które przeszły do użytku w dzisiejszych latach, a wiem to był kanał na youtube zbieracza takich białych kruków( ͡°͜ʖ͡°)
@paczelok: Pamiętam, że to nagranie już dawno temu zainteresowało mnie, a że od czasu do czasu wspieram ten kanał to polecam( ͡°͜ʖ͡°) Ale dla ciebie to pewnie znane sprawy...
@paczelok: Tak, to ten kanał ale widzę że dawno tam nie zaglądałem. A chciałbym Cię zapytać czy czytałeś jakąś książkę Janusza Bieszka bo mój różowy był zachwycony mnóstwem historycznych ciekawostek?
#coub
tak samo jak ha znaczy w wielu językach ogień, np sanskryt, chiński, lub polski ognień- ah-ni
Ostatnio wpadłem na jakąś przedwojenną książkę o znaczeniu starosłowiańskich słów, które przeszły do użytku w dzisiejszych latach, a wiem to był kanał na youtube zbieracza takich białych kruków( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ArtyQ: taaaakkk
bardzo ciekawe
możliwe że też kojarzę ten kanał :)
Ale dla ciebie to pewnie znane sprawy...
https://www.youtube.com/user/BezHaosowania
barddzooo dużo filmów na tym kanale jest