Aktywne Wpisy
Zupa-jeza +272
Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane. Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało. C--j tam, że 2tys zginie, 10tys zostanie rannych i 100tys postronnych osób będzie miało traumy do końca życia. Prawo do mojego z--------u jest najważniejsze. Gdybyśmy wszyscy mieli taki mental to dalej byśmy siedzieli w pubie w oparach dymu i śmierdzieli
nie_odpisuj +1
Dajcie mi jakąś randomową (bardzo) dobrą radę. Obojętnie jaką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
cherym Boga -> (przysłowie) w zupełności, absolutnie, do szczętu, np. "Biyda była strasno, Franek zaziyroł do lodówki, ale tam juz cherym Boga nic do zezarcio nie było"
Etymologia – etymologia dzisiaj opisanego zwrotu wskazuje na język hebrajski jako źródło. Za wikipedią:
Możliwe iż pierwotnie oznaczało to zaklinanie się na "występek przeciw Bogu", rodzaj przysięgi podkreślającej wagę słów - coś w stylu "niech mnie Bóg pokarze, jeśli łżę", na podobnej zasadzie jak "niech mnie piorun strzeli" występujące w polszczyźnie.
[o co tu chodzi?]( https://www.wykop.pl/wpis/56283341/patrze-na-tag-ocieplaniewizerunkugorskiegozydostwa/)
#ciekawostki #lingwistyka #gruparatowaniapoziomu #ocieplaniewizerunkugorskiegozydostwa #podhale