Wpis z mikrobloga

Dlaczego kibiców #cracovia tak bardzo obchodzą finanse #wislakrakow ? Dziękujcie Bogu, że macie Filipiaka, bo bez niego już dawno bylibyście w IV lidze i grali z Pcimianką Pcim. Nie macie nawet paru procent tak oddanych kibiców jakich ma Wisła- gotowych poświęcić swój czas i własne pieniądze dla ratowania klubu. Nie życzę Wam tego, ale uszanujcie co macie, bo jak Comarch od Was odejdzie to będzie Wasz koniec. Jedyne na co będzie Was stać to na zrzutkę na start w IV lidze. @fullversion @sraniewbanienasniadanie
  • 32
@futurepoland: Gdyby nie ludzie z zewnątrz interesujący się finansami Wisły, to już dawno Vanna Li zrobiłby z was myślenicki Manchester City. 90% kibiców Cracovii wiedziało od początku, że Marzenka i Dukat, to są kukiełki miśka, ale kibice Wisły z syndromem sztokholmskim żyli sobie w nieświadomości.
@tr0llski: Tu nie chodzi o śmianie się z kibiców wspierających klub, ale o wielkich panów właścicieli, którzy bawią się w Football managera za kasę frajerów opowiadając bajki o potężnym sponsorze/inwestorze czekającym za rogiem, snującym wizję wielkiej Wisły Kraków w lidze mistrzów za 3 lata.
@futurepoland: Poza tym interesują mnie finanse Wisły, bo:
-interesuje mnie ekstraklasa.
-chcę uczciwej rywalizacji, a nie granie na kredyt, gdy inne kluby zaciskają pasa i #!$%@?ą się z ligi.
-interesują mnie finanse Wisły, bo Majchrowski podnosi opłaty na każdym kroku, a Wisła się bawi za moje pieniądze w klub piłkarski.

Cały czas słyszę o zakompleksionych kibicach Cracovii, a to pieski wchodzą na forum pasów i wyciągają posty, mnie by się nawet
@tr0llski: A jest jakiś klub, który nie czerpie z tego korzyści? :O Wisła stworzyła świetny model biznesowy. Opieramy nasze dochody na realnych wpływach ze sprzedaży biletów oraz pieniędzy od sponsorów. Każdy klub utrzymywany przez właściciela (np: legia) prędzej czy później będzie miał problem, bo niełatwo znaleźć następcę (np: Polonia Warszawa, nasza Wisła). Mam nadzieje, ze problem, na który trafiliśmy jest jedynie przejściowym problemem i kibice szybko wrócą na stadiony.
Poza tym interesują mnie finanse Wisły, bo:

-interesuje mnie ekstraklasa.

-chcę uczciwej rywalizacji, a nie granie na kredyt, gdy inne kluby zaciskają pasa i #!$%@?ą się z ligi.

-interesują mnie finanse Wisły, bo Majchrowski podnosi opłaty na każdym kroku, a Wisła się bawi za moje pieniądze w klub piłkarski.

Cały czas słyszę o zakompleksionych kibicach Cracovii, a to pieski wchodzą na forum pasów i wyciągają posty, mnie by się nawet nie chciało
@tr0llski: Już pomijam fakt, że wszędzie gdzie się da płaczecie jakie to daniny płacicie za stadion, a prawda jest taka, że wyciągacie ogromne pieniądze zr stoczni, a miasto dostaje jednego wielkiego #!$%@? do mordy i jest stratne na całym interesie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sraniewbanienasniadanie: Wydaje się, że zarząd Wisły nie wiedział przed meczem o zamiarach piłkarzy. Świadczą o tym działania, które zostały podjęte po meczu. Zebrała się komisja klubowa, która po przesłuchaniu zawodników, "rozdała" dyskwalifikacje (zatwierdzone później przez Zarząd TS Wisła w końcu czerwca):

Jacek Bobrowicz – bramkarz Wisły w pamiętnym meczu. Został zdyskwalifikowany na 6 miesięcy z zapowiedzią, że po upływie kary klub nie odnowi z nim kontraktu. W Wiśle już nie zagrał.
@futurepoland: @tylko_dresowy_styl_:
Jak już kiedyś dorośniecie to zauważycie, że te wasze podziały i tym podobne są śmieszne.
Spędziłem pół życia na jednym z wymienionych stadionów i życzę powodzenia i jedynym i drugim. A najfajniej by było jakby każdy mógł wspierać swoich zamiast zaprzepaszczać czas na czcze kłótnie na ulicy czy w internecie.
I tu i tam taka sama patola wśród kibiców i tyle w temacie.