Aktywne Wpisy

wjtk123 +739
Wczoraj gruchnęła wiadomość, która wywołała u mnie szok i radość: Polska negocjuje dołączenie do brytyjsko-włosko-japońskiego programu samolotu VI generacji GCAP. Oczywiście nie jako równorzędny partner, ale jako finansujący i przyszły podwykonawca. Jest to przełomowa informacja, na wielu płaszczyznach:
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
źródło: gcap
Pobierz
bArrek +37
Ustawiłem się z ziomkiem na chlanie i właśnie jego żona do mnie napisała z pretensjami że co ja sobie wyobrażam że on ma żonę i dom i rodzinę i inne rzeczy na głowie i nie wiem co zrobić teraz czy odwołać spotkanie po prostu czy pokazać mu co jego luba o----------a czy c--j zostawić jak jest

#grybezpradu
źródło: comment_16178691894M6LTKZ703Rd95YpMHOkG3.jpg
PobierzPolecasz te małe dodatki karciane?
Tzn. może zdałoby egzamin na 4 osoby, ale na 2 nie dało się zbudować sensownego silniczka żeby gra jakoś szła.
Co do pereł i tych dodatkowych kart, to bardzo podoba mi się ta mechanika, te karty do
źródło: comment_1617870062IW9ka2NpMwrXHKGw7Tctl4.jpg
PobierzPewnie niebawem zagramy w 4 osoby to zobaczę jak faktycznie się gra z dodatkiem. W pierwszej turze żabi ambasadorzy w sumie nic nie zrobili u mnie bo nie było czego :/
A no i te eventy typu rynek wymienia się na te nowe: most itp. a one są wysoko punktowane, tylko też
Wołaj jak rozegrasz partię w więcej osób
Na dodatkowej planszy poruszasz się tylko dodatkowym pionkiem, podróznikiem. Jak dla mnie najlepszy dodatek.
Pogoda faktycznie utrudnia troszkę, ale zwierzaki są super. Te karty wędrówki też fajnie przekminione. Trzeba wydać na nie trochę surowców lub kart ale zawsze to dodatkowe punkty. Generalnie bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił :)
źródło: comment_1618690469wTMeHQjacEDXFkshhuqyel.jpg
Pobierz