Wpis z mikrobloga

w naszym kochanym kraju z dykty to nawet nie potrafią zrobić prostego systemu do zapisu na test ...
wypełniłem formularz o 8:30, logowanie przez profil zaufany, było napisane, że do godziny dostaję skierowanie na test. Czy tam ktoś siedzi i ręcznie klepie te skierowania ? Anyway, mija druga godzina i wciąż nic nie dostałem.
Dodatkowo po tym jak minęła pierwsza to uzupełniłem drugi raz tym razem wybierając opcję zapisu przez konsultanta i póki co też cisza. Poza tym po wypełnieniu nie przychodzi nawet żaden mail ani sms z potwierdzeniem, że wypełniono formularz i człowiek siedzi i się zastanawia, czy znowu czegoś nie #!$%@? i w ogóle zapisali ten formularz do przetworzenia. A zalecenia do testu są takie, żeby nic nie pić, nie jeść ani nie brać leków do 2h, więc trzeba siedzieć i się męczyć od rana. #!$%@?, przecież taki serwis to w jeden dzień można postawić i by dzialało lepiej niż to co mamy obecnie...
Podzieli się ktoś swoimi doświadczeniami z tymi zapisami na test przez https://pacjent.gov.pl/ ? Jak długo czekaliście na skierowanie na test i później wyniki ?

#koronawirus #covid19 #testy #nfz #govpl
  • 5
  • Odpowiedz
@czohracz: w poniedzialek - zapis na wtorek na 18, na miejscu wszystko szybciutko, o 23 tego dnia wyniki, dzien po mnie znajomy tak samo, wczoraj kumpel probowal sie zapisac i do teraz zero informacji, cos sie #!$%@?ło
  • Odpowiedz
@Spleeshy: a informację, że zostałeś zapisany na wtorek to kiedy dostałeś ? Bo z tego co czytam to ten zapis do kolejki można olać, ważne żeby być skierowanym i można wtedy jechać do tego mobilnego punktu (tylko wtedy trzeba się liczyć ze staniem w kolejce)
  • Odpowiedz
@czohracz: to tak.
Wystawilem sobie skierowanie samemu pewnego dnia o 20. Przyszedl od razu SMS ze moge isc na test - bedac na nastepny dzien w południe w punkcie wymazowym okazalo sie, ze nie ma jeszcz tego w systemie. Polecam zadzwonić do punktu zanim sie wybierzecie czy jestescie w systemie. W tym samym momencie co ja moja narzeczona wystawila sobie skierowanie, sms potwierdzajacego dostala po 3 dniach.. :D
Co do
  • Odpowiedz