Wpis z mikrobloga

Mirki stara sobie upodobała peugeota 307 1.6 2003r na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego starego auta u Janusza handlarza?? Na zdjęciach wygląda ładnie. O coś takiego:
https://www.olx.pl/oferta/peugeot-307-1-6-lpg-110km-klima-elektryka-5drzwi-zadbany-super-stan-CID5-IDJeAwq.html
#motoryzacja #samochody ?? Znam się na autach słabo :) a nie mam z kim jechać co się zna.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fushnikov: praktycznie na codzień zmuszony byłem do korzystania jako pasażer ;-) Raz jak wsiadłem to odpadła połowa deski od strony pasażera po czym doszło do uszkodzenia elektryki. Na sam koniec życia auta coś wyszło przez podłogę w bagażniku :D Zawieszenie jak pisałem - co 3 msc do roboty, problemy z elektryką i ciągłe jej awarię. Może pokaż żonie np Mazde 3 2004+ jak znajdziesz bez rudej to tam nie ma
  • Odpowiedz
  • 0
@piwakk dzwonię do Janusza mówi że musi być dobry vin :) ale jak mi zależy na Vinie to żebym dopiero po świętach zadzwonił bo go niema w domu. Jakiś arogancki w ogóle facet. Chyba sobie odpuszczę typa bo jak daje fake info to nie ma co zaczynać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Inkwizycja a jaki motor benzyna czy diesel? Auto ma być użytkowane w małym mieście i czasem wyjazdy ale sporadycznie większość to jazda po małym mieście gdzie czasami silnik z pkt A do pkt D nie nagrzeje się do 90° ale dzieci trzeba zawieźć tu i tam :)
  • Odpowiedz
@Fushnikov: To już zależy od upodobań jak krótkie odcinki to wiadomo benzyna - jak coś więcej to diesel. Wiadomo, naprawy w dieslu droższe ale jak ktoś regularnie wymieniał olej i przy 200k zmienił sprzęgło i dwumas to ten diesel zrobi kolejne 200k bez kosztowo. Benzyna droższa na codzień ale suma sumarum może wyjśc taniej bo nie ma się co zepsuć ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@P83M kupić auto w którym Janusz nie ukryje wad. Przecież ja nie chce kupić auta z salonu tylko auto od szczerego sprzedawcy który powie tu bity tu tak tu trzeba zrobić to. I te przebiegi 190kk xD
  • Odpowiedz
@Inkwizycja: kurde, muszę mojemu powiedzieć, żeby zaczął się psuć ;) 7 rok u mnie i nic się nie dzieje, poza wymianą bananów dwa lata temu :/

@Fushnikov: jeśli interesuje cię 1.6 HDi i okolice Poznania, to się odezwij. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem sprzedaży, ale się zebrać nie mogę.
  • Odpowiedz