Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +676
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Amigoyamigo +330
Moja dentystka kupiła całą klatkę od dewelopera. Rozumiecie, całą klatka jest jej, na parterze zrobiła salon dentystyczny i miejsce parkingowe na swojego nowego merola, a 2 pozostałe piętra to apartamenty pod wynajem. Wchodzę na stronę stomatologa, a ona tam oferuje zabiegi z noclegiem xdddddd gdzie ja żyję Boże
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Podejrzenie: Uszkodzony triak (na ciągłe zwarcie)
Prośba: Czy podejrzenie jest zasadne? Myślę, żeby od razu zamówić część. Bardzo proszę o ewentualnie podpowiedź jaki zamiennik się nada.
W tandemie z tym triakiem jest jeszcze optotriak. Nie wylutowywałem i nie sprawdzałem żadnego podzespołu bo piec jest ciągle w użyciu (choć teoretycznie mógłby pracować bez tych elementów).
Triak: BTA316X 600B
Optotriak: K3021P
Sterownik kontroluje pracę dmuchawy https://allegro.pl/oferta/dmuchawa-nadmuch-pieca-c-o-dm-120-domer-6695697482
EDIT: Sterownik ma przekaźnik. Samo włączenie/wyłączenie odbywa się przez przekaźnik (słychać pstrykanie).
#elektronika #elektronikadiy #majsterkowanie #elektryka #ogrzewanie
źródło: comment_1617048723yZIHU0VVm1ihWhDK11WrJu.jpg
Pobierz@saczuser: wymieniaj i się nie zastanawiaj. Standardowa przypadłość w sterownikach. Po wymianie dołóż radiator.
ps. Jak odlutujesz triaka to wentylator nie będzie chodził, więc najpierw zamów części i wymień jak będziesz miał wszystko