Wpis z mikrobloga

#keto #lchf #ketoza

Wczoraj zrobiłam najprostsze jak do tej pory ciasteczka z masła orzechowego. Wiem, że niektórzy ich nie lubią (ale nie wiem dlaczego). Jak na mój gust są świetne, bardzo kruche i meeeega orzechowe (ʘʘ)

Składniki na 18 sztuk:
250g masła orzechowego
50g erytrytolu
1 jajko (M - ok. 56g)

Wszystko bełtamy razem, formujemy kuleczki (jedna ma ok. 19-20g), lekko rozpłaszczamy, można sobie zrobić wzorki jak komuś się chce. Pieczemy w 180 stopniach około 12 minut - góra-dół bez termoobiegu. Poczekajcie aż trochę ostygną, bo są bardzo delikatne zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Makrosy na jedno ciastko: 91kcal, B: 4g/ T: 7,4g/ W: 1,2g
pannakota - #keto #lchf #ketoza

Wczoraj zrobiłam najprostsze jak do tej pory ciast...

źródło: comment_1617005133Z72COiSqnGB8ZsGFrdgro4.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Catmmando: By jednak stać się prawdziwym ninja wypiekania, trzeba z funkcji termoobiegu korzystać mądrze. Kiedy sprawdza się idealnie? Przede wszystkim w przypadku potraw ciężkich, takich jak mięso, ryby, warzywa. Doskonale sprawdzi się także przy przygotowywaniu potraw z przypieczonym wierzchem, takich jak lasagne czy makaronowe zapiekanki. Termoobieg jest świetnym rozwiązaniem, gdy chcemy upiec jednocześnie kilka potraw – równomiernie rozprowadzane ciepło sprawi, że upiecze się na medal i umieszczona na górnej półce
  • Odpowiedz