Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 301
@PanKompromitacja: aż się przypominają karteczki informujące, że herbata Lipton to tylko dla prezesa i zarządu, robole mogą maksymalnie sagę pić, jak im prezes łaskawie czajnik zostawi.
A jakby taki koło mnie stał to po takim tekście dałbym w pysk, niby memy, a człowiek i tak się w-----a, że to niestety nie jest żart, ale ze niektórzy myślą tak na serio.
  • Odpowiedz
@PanKompromitacja: W latach 90 tych to byłą norma. Dawanie d--y za załatwienie pracy, łapówki, wyzywanie pracowników, wspólczuje ludziom którzy musieli to akceptować w okresie 25% bezrobocia. Dzis mamy luksus że możesz powiedzieć w---------j i zawsze cos sobie ograniesz aby jakoś przetrwać, wtedy nie było nic. Stąd ta zawiść do przedsiębiorców. Dziś większe firmy są prowadzone przez ludzi z ogładą na jakimś poziomie, a dobrego pracownika już jakoś się ceni, większość
  • Odpowiedz
@c43amg: Jest, ale znacznie mniej. Wielu p---------o z dnia na dzien prace i wyjechało na zachód, to też przywilej. Prostaki które miały jedyną firme w okolicy i myśleli że są panami świata też już trochę wylecieli z obiegu bo pojawili się inni. Pracownik który przychodzi do pracy trzeźwy, pracuje solidnie ma już jakąś wartość, bo wielu młodych ma totalnie w------e. Dziś przynajmniej ktoś Ci powie że nie może dać podwyżki
  • Odpowiedz
@buczubuczu: Gdyby to na mnie trafiło z tym Liptonem, to w ten sam dzień pojechałbym do sklepu po najdroższą herbatę i wydrukował karteczkę

herbata xxx do użytku tylko dla pracowników tego i tego działu, innych pracowników w tym biuro i zarząd uprasza się o korzystania z liptona

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@PanKompromitacja: Czasem sie zastanawiam jak taki Janusz może o---------ć taki cyrk i nie czuć zażenowania?
Kiedyś pracowałem kilka miesięcy w totalnym Januszexie. Słyszałem historię, że raz się gaz w widlaku skończył i boss kazał kilku pracownikom przenieść paletę ważącą 500kg w rękach. Odmówili i Janusz podobno mega się w-----ł. Albo koniec zmiany, 5 minut do końca, stanęli sobie w kilku i mają już iść do szatni, a Janusz przychodzi i
  • Odpowiedz
  • 0
@Heroina340: chciałbyś dokładać do burdelu? Ciekawe. Ale no, kwestia zasad, jak ktoś jest wobec mnie uczciwy i kulturalny, to dużo więcej jestem w stanie zrobić, niż dla złodzieja i Chama, który do pozycji doszedł tym, że oszukuje podwładnych.
  • Odpowiedz
  • 0
@zielinski998: oczywiście, potem bym mu jeszcze rodzyny z dupska wylizał XDDDD
Nie no, tym razem nie trafiłeś, bo już u kilku takich yanushy robiłem (niestety, 2020, a miejscami dalej skansen, jak na głębokiej wsi) i zawsze kończyło się to po prostu rozwiązaniem umowy i niezapomnianym "ja s--------m"). Nigdy nie doszło do jakiś kłótni, ale uważam, że jak ktoś jest takim debile, że na takie rzeczy wpada, to po prostu do
  • Odpowiedz
Czasem sie zastanawiam jak taki Janusz może o---------ć taki cyrk i nie czuć zażenowania?

@imajoke: Po prostu jest burakiem z kompleksami, któremu słoma z butów wystaje. To taki sort ludzi, którzy kiedyś czarnym służącym nie pozwalali korzystać ze swojej łazienki.
  • Odpowiedz