Wpis z mikrobloga

Czytając niektóre posty, zastanawiam się, jakim trzeba być zerem, żeby zaproponować pracownikowi z doświadczeniem i umiejętnościami kwotę 3000 - 3200 brutto? XD Przecież w biedronce na kasie płacą więcej, a 3000 brutto to można zarobić w sklepie spożywczym. Ba, nawet widziałem ogłoszenie z jakiegoś sklepu z eko żywnością na luksusowym osiedlu, gdzie właściciel napisał wprost, że wynagrodzenie 3k netto, ale 2 zmiany w pracy.

Mi po prostu jako pracodawcy byłoby wstyd. A najlepsze jest to, że ludzie się często zgadzają XD Łapicie? Pracowali ciężko, uczyli się w szkole, robili studia, szkolenia, uczyli się języka, żeby zarabiać 200 zł brutto więcej niż najniższa XD

To po #!$%@? im to było? Mogliby równie dobrze mieć wykształcenie podstawowe i zarabiać taką kasę

#pracbaza #korposwiat #korpo #januszex
  • 11
@BrakPomysluNaNick: No ja mam pdoobnie. Zarabiam w sumie nie dużo więcej brutto, ale mam jeszcze prowizje od sprzedaży i wychodzę tam jeszcze jako tako, praca w branży. Kończę studia i za rok uciekam od większego miasta.

Ale żeby tak w wieku 30+ się godzić na bycie poniżanym? To już lepiej byłoby poszukać jakiegoś mniej "prestiżowego" zajęcia, ale jednak zarobić...
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Sok_Mandarynkowy:

Pracowali ciężko, uczyli się w szkole, robili studia, szkolenia, uczyli się języka, żeby zarabiać 200 zł brutto więcej niż najniższa XD

Pewnie studiowałeś jakiś gównokierunek, który jest mało warty na rynku pracy, a teraz narzekasz.

Jakbyś za małolata wstawał wcześniej rano, to już byś miał swoją fabrykę paróweczek, a tak jesteś zdany na łaskę Pana Janusza.

Ale spokojnie, Konfederacja dojdzie do władzy, zostanie ci tysiąc złotych w portfelu więcej i
@Neubert:

1.Jakbyś czytał ze zrozumieniem, to wiedziałbyś, że nie dotyczy to stricte mnie
2.XDD Ty serio uważasz, że ja łykam te wszystkie populizmy o wolnym rynku? Przecież te bzdury Korwina trzeba brać z dynstansem. Dla mnie rola Korwina jest czysto symboliczna.
3.Konfederacja to może sobie dojść do władzy, ale za co najmniej 10 lat, zakładając, że z każdymi wyborami im będzie przybywać %. Wtedy jest szansa zbudować jakieś logiczne struktury.
\
@Sok_Mandarynkowy: Czasami przedsiębiorca nie ma możliwości płacenia więcej swoim pracownikom, bo dla jego klientów zamiast jakości liczy się tylko cena - jak podniesie płace to będzie musiał podnieść ceny swoich produktów i usług, a wówczas straci klientów.