Wpis z mikrobloga

@TymRazemNieBedeBordo: w sumie fajna analiza, tylko chyba nadal mamy za mało danych, takie wnioski można wyciągnąć po 2 pełnych zgrupowaniach, czy będzie powtarzalność w zachowaniu trenera i samych zawodników
  • Odpowiedz
@l1ght: Myślę, że patrząć na analizę @TymRazemNieBedeBordo to bardziej jest skierowana w ocenę postawy Pirlo i założenie, że Sousa lepiej adaptował taktykę w tej konkretnej formacji w pierwszym meczu repry Polski niż trener Juve przez cały sezon.

Co do oceny selekcjonera to po 2-3 spotkaniu można mówić o czymkolwiek.
  • Odpowiedz
@Aiden7: Sousa był pionierem hybrydowej taktyki w serie a z Fiorentiną. To Pieli zaadaptował to do Juventusu.

Będzie dobrze, tylko treneiro musi znaleźć wykonawców do roli wahadłowych.
  • Odpowiedz
@GhorgorBej: Szczerze to ja się nie wypowiadam, bo oglądałem tylko kawałek pierwszej połowy, ale na podstawie tego moim spostrzeżeniem było: "O! jest jakiś plan na grę". Co nie zmienia faktu, że muszą się w tym odnaleźć i znaleźć wahadła, ale widać było jakiś cel/pomysł.

To taka dziwna odmiana po Brzęczku.
  • Odpowiedz
@Aiden7: Mi się podoba, pomimo remisu. W końcu ktoś kontretny, co umie pojedynkować się na zmiany.

Węgrzy też mają świetnego trenera, co było widać po tym, jak szybko zareagował na dwa dzwony.

Gdyby nie błędy indywidualne, skończyłoby się wynikiem 3 1. Ale nie ma co narzekać na wyjazdowy remis. Może Anglicy tez stracą jakieś punkty z Węgrami.
  • Odpowiedz
@GhorgorBej: Ogólnie z tego co czytałem to mam takie samo zdanie. Nie byłbym aż takim optymistą co do 3:1, ale uważam, że wynik jest sprawiedliwy ze względu na błędy indywidualne naszych graczy. Gdyby nie te błędy to powinni wygrać patrząc na przebieg spotkania - patrząc po relacji oczywiście.
  • Odpowiedz