Aktywne Wpisy
hans85 +802
pochwalę się (ʘ‿ʘ)
2 lata temu w wieku 37 lat postanowiłem będąc już 10 rok na emigracji ukończyć jakąś szkołę, po której będę miał w końcu upragniony zawód. Co prawda nigdy na zarobki ani na pracę nie narzekałem, jednak chciałem poprawić swój byt oraz osiągnąć jakiś tam życiowy cel i przestać pracować jako niewykwalifikowany randomowy OP.
Będąc młodym OPakiem napisałem se jako ostatni rocznik starą maturę m.inn. z informatyki. Niestety przez biedę nie mogłem iść na studia, jakie sobie wymarzyłem a zaoczne na MiBM zdołałem w latach 2005-2008 ukończyć ino do 5 semestru. Więcej pracując po 250-300 godzin w kołchozie na Dolnym Śląsku
2 lata temu w wieku 37 lat postanowiłem będąc już 10 rok na emigracji ukończyć jakąś szkołę, po której będę miał w końcu upragniony zawód. Co prawda nigdy na zarobki ani na pracę nie narzekałem, jednak chciałem poprawić swój byt oraz osiągnąć jakiś tam życiowy cel i przestać pracować jako niewykwalifikowany randomowy OP.
Będąc młodym OPakiem napisałem se jako ostatni rocznik starą maturę m.inn. z informatyki. Niestety przez biedę nie mogłem iść na studia, jakie sobie wymarzyłem a zaoczne na MiBM zdołałem w latach 2005-2008 ukończyć ino do 5 semestru. Więcej pracując po 250-300 godzin w kołchozie na Dolnym Śląsku
Na jakich stanowiskach w IT nie z--------a się w Sprintach w Scrumie?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java #agh #studbaza
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java #agh #studbaza
Wydaje się błahy, ale znowu - ja osobiście i trochę osób po forach odczuwają jego brak. Te kilka misji, gdzie jedziemy jako pasażer pozwalają wczuć się w klimat, zwłaszcza, jeśli pada oskryptowany deszcz i krople spływają po szybie.
Z chęcią bym korzystał z takiej formy szybkiego transportu między misjami, miło by było jakby dorzucili parę dialogów z AI delamaina na jakieś pierdołowate tematy, możliwość korzystania z telefonu w tym czasie itp. Przede wszystkim jednak pozwala to budować klimat miasta, obserwować przez szybę mijanych ludzi i ich zajęcia.
Teraz pytanie - co stoi na przeszkodzie, żeby w grze móc korzystać z taksówek? W końcu są one obecne jako obiekty, oteksturowane, gotowe do akcji. Również system automatycznego poruszania się pojazdu po drodze do cele jest również zaimplementowany. Odpowiadam: dużo. Bardzo dużo.
Wszystkie przejazdy dostępne w grze są na z góry ustalonej trasie z wyłączonym ruchem na naszym pasie na czas naszego przejazdu. Jeśli przypadkiem jakiś skrypt się zbuguje i na drodze przejazdu pojawi się zbłąkany przechodzień albo samochód to w żaden sposób nasz kierowca nie reaguje na to. Albo przez niego przejeżdża jakby był duchem, albo potrąca/taranuje i jedzie jak gdyby nigdy nic.
Żeby nasza taksówka mogła nas doprowadzić do celu musiałaby jakoś sobie radzić z przeszkodami. Co gdy przed nami stworzy się korek? Co gdy wcześniej zatarasujemy drogę przejazdu samochodem? Nie wiadomo. Gra musiałaby czyścić z góry całą trasę na czas przejazdu z przeszkód.
Co ze światłami i ruchem ulicznym? Teoretycznie NPC w pojazdach zatrzymują się na czerwonym i czekają na zielone. W praktyce wiele razy widziałem jak przejeżdżali na czerwonym czy zatrzymywali się na zielonym i stali w nieskończoność (znaczy aż odwróciliśmy głowę kilka razy i gra zresetowała samochody za naszymi plecami).
Co z prędkością poruszania? Ta w większości jest stała i dosyć niska. Czasami samochody przyspieszają ale odblokowując ukryte pościgi policyjne możemy zobaczyć jak policjanci mają wielkie problemy z opanowaniem radiowozów i wpadają ciągle na jakieś przeszkody.
Zarówno w trailerze jak i na screenach widzieliśmy ekipę 3 'cyborgów' i hinduskiego taksówkarza prowadzącego taksówkę 'combat cab'. Nie ma nic takiego w grze i nie można tego zwalać na 'work in progress' i zawartość typowo promocyjną, bo screen nadal znajduję się na oficjalnej stronie gry w kategorii 'screenshot' co sugeruje zawartość gry.
Kolejny raz szkoda, że nie uwzględniono tak ciekawej i budującej immersję świata mechaniki, bo oszukując grę i markując za pomocą modów przejazd jako pasażer pojazdu możemy zobaczyć jak przyjemne i klimatyczne to doznanie, miła odskocznia od ciągłej walki z gangusami.
#cyberpunk2077
Z rozpędu odpaliłem sobie zwiastun z e3, żeby zobaczyć jak to wyglądało. Ja zwariowałem czy 80% scen z tego zwiastunu nie ma grze? Zrobiłem nawet minialbum. Autentycznie nic z tego nie kojarze ¯\_(ツ)_/¯
https://imgur.com/a/3wZO7nT
Przypomina mi to sytuację, w której w queście z Riverem czasami rozjeżdza on przechodniów lub uderza w inne auta, co jest tym bardziej komiczne, bo River jest przedstawiony
@EnJoyyy: na pewno jakieś zmiany przeprowadzali na ostatnią chwilę. Na przykład gdzie występuje ten pan - mr Goldhand?
https://twitter.com/CyberpunkGame/status/1281228257459757057/photo/1
4 miesiące do premiery a oni reklamują grę za pomocą postaci, której nie ma w grze? Jeśli to postać mająca się pojawić w DLC to mimo wszystko lepiej było wziąć kogokolwiek, kto pojawia się w premierowej wersji gry - ot, choćby któregokolwiek z fixerów, każdy wygląda reprezenatywnie do reklamowania gry
Ktoś wie co to za story przedstawia ten trailer, z kim rozmawia V? Bo chyba w jakimś prologu mi to uciekło, na necie też widziałem, że ludzie o
@EnJoyyy: trochę nie trafione porównanie, bo ostatecznie scena konfrontacji żeralta z emhyrem jest obecna w grze, tyle tylko, że na o wiele mniejsza skalę.
Scen z trailerów do cymbergaja w grze nie ma w ogóle ( ͡° ͜ʖ ͡°) A nie wierze, że scenarzysta nadzorujący produkcję trailerów
@EnJoyyy: gadasz o jakiejś cyberkatanie z 'work in progress' jak oni słynną thermal katanę pokazywali na gejmplej trailerze 3 miesiące przed premierą ( ͡° ͜ʖ ͡°)